spa demetra

SPA DEMETRA предлага пълна гама от услуги, специално създадени и подходящи по време на бременност:

10746 esercizio fisico gravidanza z

    Борба с теглото и целулита
   • Моделиране на тялото
   • Лифтинг на бюста
   • Превантивна терапия против стрии
   • Разширени вени
   • Уморени крака - фриджи
   Крио терапия за тежки и уморени крака
    Избелващи терапии и Фотопигментация
   • Тай масаж за бременни
   • Терапевтичен масаж срещу болките в гърба

                   Женското тяло преминава през различни промени по време на бременността. Напълно забранени са спа процедурите, които са свързани с повишаване на телесната температура. В следващите девет месеца трябва да избягвате сауна, джакузи, хидромасажи, солариум, парна баня или турска, посещения на горещи минерални извори. Причината е, че при повишаване на телесната температура на родилката се покачва и тази на бебето. В подобни условия притокът на кръв към матката намалява и има реална опасност от увреждане на ембриона.

 SPA ПАКЕТИ ЗА БРЕМЕННИ В SPA DEMETRA!
Пакетите са подходящи за бъдещи майки да се справят с неразположенията, характерни за деветте месеца.
spademetra-9meseza
 SPA ПАКЕТ ЗА БРЕМЕННИ/мини/ Цена:50лв.
Частичен масаж за бременни + Терапия ФРИДЖИ - тежки уморени крака
 SPA ПАКЕТ ЗА БРЕМЕННИ /среден/ Цена:100лв.
Масаж за бременни с магнезий + Терапия ФРИДЖИ - тежки уморени крака + антицелулитен масаж за бременни
 
SPA ПАКЕТ ЗА БРЕМЕННИ /мах/ Цена:250лв.
Терапия за моделиране на бюст + Масаж за бременни с магнезий + Терапия ФРИДЖИ - тежки уморени крака + антицелулитен масаж за бременни + Избелваща терапия за лице

 1МАСАЖ С МАГНЕЗИЙ ЗА БРЕМЕННИ

Бременните жени имат повишени нужди от магнезий; SPA DEMETRA представя масаж за бременни с магнезий ...

При бременните и кърмещите жени се наблюдава повишена потребност от магнезий, която не може да бъде удовлетворена при нормално хранене. Усвояването на достатъчно количество магнезий е от особена важност за нормалното протичане на бременността и за развитието на плода. Женското тяло преминава през различни промени по време на бременността и след раждането. Масажът с магнезий помага на жената да се адаптира по-добре през този период. Специалистите в SPA DEMETRA са квалифицирани в този стил масаж, знаят правилния начин за позициониране по време на масажа /с помоща на малка възглавничка/.
ЧАСТИЧЕН МАСАЖ НА ГРЪБ ЗА БРЕМЕННИ
АНТИЦЕЛУЛИТЕН МАСАЖ ЗА БРЕМЕНИ
АНТИ СТРИИ МАСАЖ ЗА БРЕМЕНИ

Женското тяло преминава през различни промени по време на бременността. Масажът помага на жената да се адаптира по-добре през този период.  Специалистите в SPA DEMETRA са квалифицирани в този стил масаж, знаят правилния начин за позициониране по време на масажа /с помоща на малка възглавничка/. ТАЙ МАСАЖ ЗА БРЕМЕННИ - Периодът на бременност поставя нови изисквания пред женското тяло. Биомеханиката му се променя постоянно и натоварването на гръбначния стълб нараства многократно.Изместеният център на тежестта води до напрежение в мускулите около гръбнака, тежест в кръста, болки в краката. В SPA DEMETRA знаем как да се преборите с тези проблеми!


211

LINEA SENO PLASTY - ТЕРАПИЯ БЮСТОПЛАСТИКА - МОДЕЛИРАНЕ НА БЮСТА БЕЗ СКАЛПЕЛ

За да запази добрата форма на бюста по-време на бременност Qetre, създаде терапия грижа за бюста „МОДЕЛИРАНЕ НА БЮСТА БЕЗ СКАЛПЕЛ. Гърдите се нуждаят от редовна и специфична грижа, особено преди да се започне образуването на коластрата. Гърдата се състои от млечни жлези и мастна тъкан, няма мускул. Затова е много важно да се стимулира локалния метаболизъм на гърдите, за да ги запазим в добра форма за по-дълго време. Фитокомплексите в терапията са богати на стероидите санунозиди, чиято химическа структура е близка до женския хормон естроген. Направените тестове показват увеличаване твърдостта на гърдите с до 18% и ефективно тонизиране на микроциркулацията. Всяка трета жена направила си терапията има видимо подобряване формата на гърдите и тонуса им. Терапията, съчетана с редовната употреба на продуктите за домашна грижа дава видими резултати – стегнат бюст с гладко деколте.


Терапия за разширени вени и капиляри

maichinstvoОплаквания: /появяват се през 1, 2 и 3 тримесечие на бременността / - ако сте с наднормено тегло или имате фамилно предразположение към разширени вени. Стоенето дълго време прави и седенето с кръстосани крака само влошава проблема.

Симптоми: Болка в краката; Разширени, подути и болезнени вени на прасците и бедрата.

Какво да правите сами:

Често си почивайте с вдигнати на високо крака;
Слагайте си сутрин преди излизане ластични чорапи за разширени вени;
Правете упражнения за крака.

Перманентното нарушение на нормалния кожен и подкожен венозен отток е свързано с влошено хранене и оксигенация на тези тъкани. Клинично тя се проявява като широко хомогенна плака на подкожието с типична характеристика и е израз на дълбоките промени на тъканите в засегнатия участък. Според тежестта болестта и оплакванията могат да се разделят на леки или компенсирани и тежки или декомпенсирани.

Прояви от лека степен

bremennost-1

Тежест, дискомфорт- имат преходен характер, усилват се при по- значително натоварване, в края на работния ден, при затопляне на времето. Дължат се на оток на тъканите.

Болка, крампи - също имат преходен характер, болката може да обхваща само областта около глезена или цялата подбедрица, обикновено е неопределена , но може да стане мъчителна при запуснати случаи. Крампите са внезапно стягане на мускулатурата на подбедрицата, най- често нощем и са редки. Имат връзка с преумора и пренатоварване в края на работния ден.

Оток-израз на по тежко нарушение на функцията на венозната система, започва леко около глезена и гърба на ходилото и може да бъде преходен. При по- тежки случаи се обхваща подбедрицата и даже бедрото. Появява се субфасциално напрежение - определяно като плътна подбедрица или бедро при палпация- израз на обхванати от оток дълбоки тъкани. Следва да се разглежда като проява на декомпенсация.

Разширени вени, след прекаран дълбок тромбофлебит , появяват се дълго време след началото на оплакванията, могат да бъдат болезнени, да обхванат целия крайник, и даже долната част на корема. Те са израз на опит за намиране на резервни пътища за връщане на венозната кръв при непроходими дълбоки вени. По принцип не подлежат на оперативно лечение.

Прояви от тежка степен


Трофични промени-под този термин се обозначават уплътняване най- често на кожата около вътрешния глезен, появата на кафяво оцветяване/ като израз на загинали еритроцити в подкожието/, различни чисто кожни заболявания като усложнения на процеса. Кожата е лъскава, тънка, лесно ранима.

Спа Деметра Ви предлага специално изработени продукти, отговарящи ефикасно на нуждите на нашите клиенти. Програмата за лечение включва: диагностика  и почистване на кожата, масаж с дрениращ ефект при клиенти с тежки крака, които задържат вода. Kонцентрати, които предизвикват отлична васкуларизация на капилярните съдове и позволяват по-ефикасно проникване на следващите продукти. За финал гел, който подпомага за по-добрата микроциркулация.

Брой процедури: 6-8 по 1-2 пъти в седмицата


Терапия против стрии

za-striiПовечето жени свързват стриите с бременността. Но стрии могат да се получат при всяко увеличаване на теглото или при упражнения, водещи до натрупване на мускули - всичко, което води до преразтягане на кожата. Все по-често през пубертета младите момичета се сблъскват с този проблем. Те се свързват и с дългата употреба на силнодействащи кортизонови кремове и други кортикостероидни медикаменти (розови стрии). Веднъж появили се, стриите остават за цял живот и каквото масло, зехтин и гел от витамин Е няма да ги премахнат. Но можете да вземете мерки, чрез които да ги направите по-слабо забележими, така че да се чувствате по-уверени във външния си вид.

Във връзка с нарушение на хармоничната дейност появяването на стрии са сериозна заплаха за красота и естетиката на тялото. Наблюдават се както по светли или по червеникави ивички по кожата налице е разкъсване на еластичните влакна при незасегната горна част на кожата в резултат на разтягането. Тук известна роля играят хормоналните промени през пубертета под чието въздействие съединителната тъкан буквално се "напуква", набраздява, разцепва, тъй като хормоналната картина е много единична. Основните продукти за лечение и профилактика на стрии трябва да съдържат активни съставки като алантоин, колаген, еластин и т.н. кремовете трябва да са много хранителни т.е. подхранващ крем. Чрез правилно хранене, редовни тренировки и редица грижи за себе си можете никога да не получите целулит или стрии. Някои жени изпробват предписвани за акне медикаменти ("Ретин -А") и продавани без рецепта продукти, съдържащи ХКК, със скромен успех.

Еластичната тъкан на кожата се разтяга повече и по-малко се къса, когато е влажна, нанасяйте всеки ден от крема на стри на QETRE. Подбирайте лосионите и кремовете. Най-безопасни обикновено са натуралните. Нанасяйте слънцезащитен крем с фактор на слънчева защита 15 или по-висок поне тридесет минути преди да излезете на открито, за да му оставите време да се абсорбира. Не забравяйте да се мажете през няколко часа и веднага, ако сте се къпали, намокрили или изпотили. "Всяко нещо, което уврежда кожата, включително и слънцето, я прави по-уязвима и податлива към стрии".


 Терапия ФРИДЖИ - тежки уморени крака

0Повечето жени свързват бременността с отичането на долни крайници. Но този проблем  могат да се получат и дамите при всяко увеличаване на теглото, ТЕРАПИЯ ФРИДЖИ – против тежки и уморени крака. Много често краката се подуват от продължително стоене прави, венозни или циркулаторни заболявания, високи темеператури и др. Терапията фриджи веднага успокоява и охлажда уморените крака и доставя истинско чувство на лекота и комфорт. С активно концентрирани съставки като див конски кестен, фукус, "метлата на касапина" и царевични екстракти премахва чувството на умора и дискомфорт, тонизира кръвообращението и успокоява краката и стъпалата моментално./Терапията може да се комбинира със SPA педикюр/.