ПИЛИНГ – КАКВО Е ТОВА?

спа за тяло пилинг

ПИЛИНГ – КАКВО Е ТОВА?

Пилинг произлиза от английския глагол to peel, който означава беля се, лющя се. Това е най-старата козметична процедура,известна от древността, но безспорно актуална и днес.

Пилинг – това е особена процедура за почистване на кожата, в резултат на която се отстраняват неравностите и дори малките бръчки и лицето буквално  се обновява.Този метод се прилага за профилактика на състарени кожи и за корекции при възрастни с козметични дефекти. При прилагане на пилинг се сваля горния слой на клетките  и се привежда в действие процеса на обновяване на кожата, значително се подобрява и нейната еластичност.

В козметиката се различават козметичен, механичен, физически и химически пилинг.

Пилинг за лице

Повърхностен козметичен пилинг

Повърхностен козметичен пилинг може да се прилага в домашни условия – той, като правило, има чисто профилактичен характер. Но в резултата на ежедневното почистване, кожата се подържа еластична, отстраняват се мъртвите клетки, почистват се порите и се премахват комедоните. Провежданата непрекъснато процедура прави кожата еластична и мека.

Повърхностен пилинг се прави с помощта на два основни „инструмента”  –  скраб и маски от хума.

В скраба се съдържат абразивни частици от растителен или „промишлен” произход – гладки топчета от полимери и природни сапуни. В натуралния скраб се използват смлени ядки –  частици  на кокосов орех или бадем, пшенични трици, а именно  те отстраняват повърхностния слой на умъртвените клетки. За по чувствителна кожа се препоръчват използването на маски с хума, тяхното въздействие е по меко  и не травмира кожата. Маските от хума се нанасят на лицето, след което се плъзгат посредством пръстите, заедно с повърхностния клетъчен слой. Противопоказано е да се правят маски с хума при възрастни, поради процеса на стареене и загубата на еластичност от страна на кожата, тя може да се отпусне.   

Козметичния пилинг може също така да бъде и химически –  след определен срок клетките на кожата не се изтъркват, а се разтварят. Това е възможно благодарение на наличието в пилинговите кремове на плодова киселина: млечна, ябълкова, лимонена. Някои пилинги съдържат ферменти, по често в съвременната козметика се използват ферменти получавани от плодове, например папая или киви.

 Честотата с която се прави козметичен пилинг зависи от състоянието на кожата, но тя  не трябва да превишава  един два пъти  седмично. Пилинга се нанася с кръгови движения от центъра на лицето към периферията  възходящо. Да се избягват областите около очите. Задължително пилинга трябва да престои на лицето (до 3 минути). След изтичане на времето трябва внимателно да се измие лицето с топла вода и да се обтрие с тоник. След това може да се нанесе маска или средство за ежедневна употреба.

Също така за козметично почистване могат да се използват маски. Те не само отстраняват от повърхностния слой замърсяванията, но и отпушват порите. Основния състав на маските е каолина или други видове глина. Те могат също така да съдържат киселини, ферменти, антисиптични добавки, предназначени да отстраняват липофилните бактерии, намиращи се в порите в благоприятните за тях условия  в мазна среда, а също така и състав регулиращ процеса на отделяне на мазнина. И на края хранителни вещества и компоненти, регулиращи нивото на влажност на кожата.   

Mеханичен пилинг

Mеханичен пилинг. Той включва отстраняване, вакуум-пилинг, ултразвуков пилинг и микродермаабразиo.

Изчеткването  се извършва с помощта на четка от естествен косъм. Пилинга се прави за отстраняване на грим и запотена кожа по масажните линии. Това е десет минутна безболезнена процедура, при която  не само се разтрива вроговения епидермис, но и се подобрява обмяната на веществата и кръвоснабдяването, при което маже да се прилага много често. Пилинга за тяло се прави с по твърда четка и изпълнява същите задачи, както при пилинга за”лице” , но изчеткването продължава по дълго.

Отделянето на мъртвия слой от епидермиса се извършва с помощта на ултразвукови вълни. Самата процедура е абсолютно безболезнена. Върху кожата се нанася гел или минерална вода, след което се преминава към равномерна обработка с помощта на генератора за ултразвукови вълни. Ултразвуковия пилинг се приема, като   омаловажаваща процедура. Затова често го препоръчват след продължително пребиваване на слънце, когато кожата е обезводнена,  излющена. След пилинг за отстраняване на мъртви клетки, кожата се подмладява, става по гладка  и мека, препоръчва се програма за  интензивно овлажняване.

Вакуумния пилинт също е нетравмиращ. Вакуумното почистване на лицето изисква частично отлюспване на повърхностния слой на епидермиса, подобряващ притока на кръв в кожата, засилено кръвообращение, разширяване на порите. По време на почистването козметика „изсмуква” от разширените пори комедони и пъпки.  

При микродермаабразиo се извършва шлифовка с помощта на специална апаратура:  ситни кристали на алуминиев оксид  под налягане се изхвърлят върху кожата, като изглаждат повърхностния слой от белези и малки бръчки. Микрокристалната шлифовка буквално отстранява слой след слой, при което кожата се травмира, предизвиквайки не-голямо раздразнение. Особено след прилагане на този вид пилинг –  необходимостта от преминаване на целия курс е, като за минимум се приемат  десет процедури. Гладкостта на лицето се придобива постепенно, процедура след процедура.

ПИЛИНГ – КАКВО Е ТОВА?
Пускане на видеото
Негово величество – ваучер за масаж!

Физическите методи на пилинг включват използването на лазер, ниски температури (криотерапия) и др.

Шлифовката с лазер е много ефикасна процедура, при която „да намери” лице без пигментни петна, малки и не много големи бръчки, да отстрани последните остатъци от пъпки. Несъмнено негови достойнства са възможността да въздейства върху „тесните” места, недостижими за други въздействия, например кожата около очите. При лазерна шлифовка лекаря сваля повърхностния слой „ изгаряйки” го. Тази цялостна операция се извършва в клиника и се изисква квалифициран лекар и обезболяващи средства. Периода на възстановяване след такова почистване е месец. В салоните за красота могат да се извършват леки варианти на лазерна шлифовка и чак след два дни може да се отиде на работа след като зачервяването премине.

Криотерапия – обработване на кожата с лед или просто въздействие с ниски температури. В резултат на обгарянето, кожата почервенява, обаче след такова стресиране, кожата започва усилено производство на колаген, клетките се възстановяват, оеднаквява се тена на лицето.

Химическият пилинг се извършва с помощта на специален състав от химически вещества,  предизвикващи обгаряне на повърхностния слой на кожата с последващо излющване. Пилинга започва с почистване на кожата, за да се нормализира киселинността и омазняването по нея. Слабите разтвори на киселина равномерно отстраняват слой от епидермиса, предизвиквайки ускорен синтез на колаген, повишавайки еластичността и тонуса на кожата. След което действието на киселината се неутрализира.

 

Негово величество – ваучер за масаж!

В козметиката се отделят средните, а с помощта на киселина се достига до средните слоеве на кожата, дълбок и повърхностен  химически пилинг.

Повърхностен химически пилинг се извършва с помощта на алфахидроксилни киселини и гликолова киселина.

Пилинг АНА  (алфахидрокси) киселини се смята за лек и едновременно с това много ефикасен. Това е много щадящ метод, за който не е необходимо отсъствие от работа, този пилинг може да се започне в млада възраст за профилактика при стареене на кожата. Противопоказия има при проблемна мазна кожа със следи от пъпки.

Плодовите киселини се получават предимно от грозде или захарна тръстика. Метода на концентрация на киселината и количеството процедури се определя от лекар – дерматолог. Обикновено от 5 – 10 сеанса с прекъсване от 10 -15 дни.

Пилинг с  гликолова киселина се използва за изглаждане и отстраняване на малки бръчки по лицето и под и около очите. За да се премахнат не дълбоките бръчки от мимики, е достатъчна двуседмична терапия. Понякога след гликолов пилинг се предизвиква  оток и зачервяване,  което преминава след денонощие. За да се отстранят след процедурите усложнения, обикновено кожата се подготвя за пилинг в домашни условия с помощта на слаб разтвор на гликолова киселина.

Средния TSA пилинг се извършва с помощта на трихлороцетна киселина, способна да отстрани малките бръчки, да премахне белези, ръбове и даже дълбоки „оставени от времето”. Средния пилинг – е обикновено 1 – 3 сеанса с прекъсване от един – два месеца,   TSA пилинг е травмиращ и се провежда в стационар. Възстановителния период е от около месец, тъй като след пилинг винаги се получава оток, отначало се образува бял слой , а след това се появява зачервяване.  Важно е веднага да се използват успокояващи кремове с антиоксиданти. У дома лицето трябва задължително  да се маже с овлажняващи кремове, за да възстанови загубената влага, да се премахне усещането за стягане.

Средният химически пилинг се използва не само за лице, но и за шия, в зоната на „деколтето”, задната повърхност на ръцете.

 

Да подариш ваучер за масаж  е винаги на мода!

Масажите са чудесен подарък за всеки в живота ти, който има нужда да се отпусне. Те са идеални за рожден ден, годишнина или друг специален повод. Масажите могат да се правят в СПА център, в масажно студио или дори в уюта на собствения ви дом.

Ако търсиш уникален подарък, който със сигурност ще се хареса, то помисли дали да не подариш ваучер за масаж от Gift Tube. Това е чудесен начин да покажеш на някого, че цениш неговото здраве. Ваучерите за подарък за масаж могат да бъдат закупени на всякаква сума и могат да се използват за всякакъв вид масаж. Те също са чудесен начин да спестите пари за бъдещи масажи. В платформата ни ще откриеш различни видове релаксиращо преживяване, сред които:

Масажите са чудесен начин за отпускане и справяне със стреса

За дълбок пилинг се използва фенол, обаче неговото приложение е ограничено, поради голяма опасност от образуване на ръбове. С феноловият пилинг, новата кожа често губи способността си за правене на пигмент (това е тенът). Това означава, че  кожата винаги ще трябва да бъде защитена от слънцето. Фенолът може предизвика по-голям риск за пациенти със заболяване на сърцето. Важно е, да представите на хирурга си анамнезата на заболяванията, ако имате такива.

Също така е възможно фенолът да причини някои нежелани козметични ефекти – такива като неравни промени в пигментацията

 

Както забелязвате, в наше време има много възможности отново да придобиете млада и здрава кожа. Вашата задача е да не ви домързи и да намерите за себе си салон с добра препоръка, с компетентни специалисти,  и тогава няма да имате усложнения и отличния резултат ви е сигурен. 

ваучер за масаж

Масажите могат да подобрят кръвообращението и да помогнат да се почувстваш по-енергичен.

Масажът може да има положително въздействие върху кръвоносната ти система. Мускулите се свиват и тласкат кръвта през вените обратно към сърцето. Това помага да поддържаш гладкото протичане на кръвта и предотвратява събирането ѝ в крайниците. Освен това ходенето на масаж може да помогне за подобряване на еластичността на кръвоносните съдове, което може да намали риска от развитие на сърдечно-съдови заболявания. От друга страна, това е и форма на упражнение с ниско въздействие, което означава, че е благоприятно за ставите и мускулите. В резултат на това това е идеална форма на упражнения за хора от всички възрасти и нива на физическа подготовка. 

Масажът също може да помогне за повишаване на енергийните нива. Когато ходиш на подобна процедура, тялото ти освобождава ендорфини, които имат ефект на повишаване на настроението. В допълнение, преживяването може да помогне за увеличаване на капацитета на белите дробове и подобряване на ефективността на дихателната система. В резултат на това може да откриеш, че имаш повече енергия през целия ден.

4 oт най-продаваните ни масажа

Дълбокотъканен Масаж - Лечебен масаж на цяло тяло против болки, невралгии и скована мускулатура
ВИЖТЕ ПОВЕЧЕ
Билковите екстракти едновременно се вдишват и се абсорбират от кожата - етерични масла от санталово дърво, маточина, мента, мащерка, невен, лавандула, липа и т.н.
ВИЖТЕ ПОВЕЧЕ

Масаж с билки

Подарете релаксиращи моменти на наслада. Изберете за подарък най-сладкото и екзотично изживяване за двама – масаж в синхрон!
ВИЖТЕ ПОВЕЧЕ

Масажи за двама

4 ТОП продукта за масаж

Магнезиев крем при мускулни болки.
ВИЖТЕ ПОВЕЧЕ
Масажният гел с луга се прилага при болки в ставите и мускулите, схващания, артрити, артрози, възпаления на тъкани, навяхвания, изкълчвания на стави, плексити, дископатии и др.
ВИЖТЕ ПОВЕЧЕ
Кристално Олио №3 За Лице И Тяло
ВИЖТЕ ПОВЕЧЕ