ТОП 10 ХРАНИ, ПРЕДИЗВИКВАЩИ ЦЕЛУЛИТ!

ТОП 10 ХРАНИ, ПРЕДИЗВИКВАЩИ ЦЕЛУЛИТ!

Борбата с целулита е жестока, но победата не е непостижима. С достатъчно усилия е напълно възможно да се постигнат страхотни резултати и правилното хранене е ключово. Дори за някои дами е възможно да се постигне премахване на целулит със здравословно хранене.

Затова сме ви подготвили списък с храни, които да избягвате, за да имате по-елегантна фигура. Много от любимите ни храни се оказват изключително вредни. Естествено на всички ни се случва да се изкушим от тези продукти, но в крайна сметка е хубаво да ги избягваме.

Подсладени Газирани Напитки

Газираните напитки са вредни поради много причини. Основно огромното им съдържание на ненужна захар, но и множеството химични вещества. Дори диетичните алтернативи не са препоръчителни заради вредните подсладители. Водата е най-добрият ви приятел, що се отнася до предотвратяване на целулита и отслабването.

Алкохол

Консумацията на алкохол също е от главните причини за появата и развитието на целулита. Алкохолът няма никаква реална хранителна стойност и е източник единствено на празни калории, които после се преобразуват в захар. Също така той свива кръвоносните съдове, което влошава съществуващия целулит.

Бял Хляб

Въглехидратите принципно не са препоръчителни, но особено белият хляб трябва да се избягва. Бялото брашно трудно се преработва от организма и се преобразува в токсини или запаси на тялото и в двата случая има силно негативно влияние върху фигурата. По-добър вариант, с повече хранителна стойност е пълнозърнестият хляб.

Бяла Захар

Едва ли е изненада, но консумацията на сладки изделия също не е препоръчителна. Особено в бялата захар няма никакви хранителни вещества, а е само празни калории. Захарта предизвиква не само целулит, но и затлъстяване. И, да тук влиза по-голямата част от шоколада (поне този, който масово се предлага по магазините). Класическият млечен шоколад, който толкова обичаме просто няма как да не се спомене. Но понеже всички обичаме понякога да си похапваме нещо сладко, ето две алтернативи на бялата захар, които са по-полезни – кафява захар и мед.

Пържени Храни

Всички обичаме от време на време да ядем пържена храна, но в крайна сметка струва ли си, ако вместо това можем да имаме елегантна фигура? Освен редица по-сериозни заболявания, които също могат да бъдат причинени от пърженото, то също има силно негативно влияние върху целулита.

Трапезна Сол

Свикнали сме да добавяме сол на всичко което ядем, но според проучвания това може би не е най-добрата идеа. Трапезната рафинирана сол съдържа натриев хлорид, който причинява задържане на течности в тялото и нарушава кръвообращението, което води до образуване на целулит. По-полезна алтернатива е например хималайската сол.

Соев Сос

Соевият сос не се препоръчва по подобни причини като солта. Високото съдържание на соли има негативно влияние върху кръвообращението и следователно причинява целулит.

Кафе

Сутрешното кафе е неразделна част от деня ни, но и с него е хубаво да внимаваме. Кафето има силен дехидратиращ ефект, което задържа течности в организма и пречи на разграждането на мазнините в организма.

Джънк Фууд

Фактът, че бързата храна е вредна, едва ли ще е изненада за когото и да е. Не само съдържа много вредни вещества, които нямат никаква хранителна стойност, но и ги складира в тялото. Това води до образуването на мазнини и целулит. Освен всеизвестното негативно влияние върху тялото, бързата храна се отразява зле и върху психическото здраве на хората. Доказано е, че може да доведе дори и до депресия, макар че най-често причинява непрестанна умора и липса на енергия.

Преработени Храни

Като цяло повечето силно преработени храни са силно вредни и това се отнася също и за борбата с целулита. Преработените храни имат минимална хранителна стойност и съдържат комбинация от гореспоменатите причинители на целулит.

Едва ли е изненада, че правилното хранене е важно за фигурата ни, но освен това то е ключово и в много други части от живота ни. Добиването на повече самоувереност и самочувствие, както и повечето енергия са огромни допълнителни плюсове. Дори да не сте от дамите, които могат да постигнат премахване на целулит със здравословно хранене, то е важна част от крайния успех, към който се стремите :)!

Ако искате да прочетете за алтернативни методи срещу целулита, които позволяват повече свобода в хранителния режим, можете да погледнете статията ни за 10-те иновативни машини за отслабване.

Автор Диди Стоилова, собственик на СПА Деметра.