fbpx

Hot Stone

Hot Stone масажът е вариация на класическата масажна терапия с помощта на различни по големина гладки базалтови камъни. Те са богати на желязо и дълго задържат генерираната топлина. Предварително намокрени и затоплени до подходяща температура, камъните се поставят на специални (енергийни) точки по гърба и между пръстите на ръцете и краката. Топлината от камъните затопля и релаксира мускулите. Така се постига подобряване на циркулацията, отпускане на мускулатурата и релаксация на нервната система. Hot Stone масажът се препоръчва при схващания и болки в гърба и ставите, стрес, напрежение, безсъние, депресия и лоша циркулация. Hot Stone масажът действа като обмен на спокойствие и енергия с вулканичните камъни, които попиват преумората и стреса.

Терапия с вулканични камъни – геотермалният масаж е един от най-древните методи за профилактика, релаксация и възстановяване. Премахва се енергийния дисбаланс, отпускат се мускулите и се подобрява гьвкавостта на ставите. Съчетанието на енергийното вьздействие на затоплените камьните и мануалния масаж стимулира прилив на позитивна енергия, добро здраве и душевна хармония. Масажът с топли вулканични камъни е от SPA терапиите за тяло, които съчетават енергийното въздействие на вулканичната магма, кристалотерапията, мануален масаж, релаксираща музика, ароматерапия. Целта на масажа с вулканични камъни е да се постигне баланс на физическо, психическо, емоционално и енергийно ниво.
В “Hot Stone” масажът се ползват различни по големина гладки базалтови камъни /вулканични камъни/. Те са богати на желязо и задържат генерираната топлина дълго време. Обикновено се затоплят до около 50-60⁰, но това е съобразено с всеки клиент и неговата поносимост към топлина. Камъните се подреждат както по най-напрегнатите мускули на гърба и между пръстите на краката, така и върху енергийните центрове /точки на тялото/, които разпращат топлината по цялото тяло – дланите и ходилата.

Масажът с горещи камъни:

• премахва мускулните болки;
• подобрява кръвообращението;
• насища тъканите с кислород;
• помага при стрес;
• възстановява тонуса и еластичността на кожата.

Цени: 80лв. /Частичен: 40лв.

Резервирайте час: 0885 877 866