Рефлексология

Рефлексология /длани,ходила и скалп/

Рефлексология – Древната китайска практика добре позната oт векове в цял свят. Рефлексология, наричана още рефлексотерапия или зонова терапия разделя човешкото тяло на десет вертикални зони, подобно на меридианите. Според китайската медицина в рамките на всяка зона попадат определени органи, системи и мускулни групи, които се свързват с централната нервна система посредством определени точки в областта на стъпалата, ръцете и ушите.

Точков масаж – Точковият масаж се базира на биологично активни точки в тялото, практикувал се е и продължава да се използва, и досега в много страни. В Китай преди 6000 год. е била създадена система, която да избавя от болките, която се състои от две допълващи се части: акупунктура и акупресура.

Акупунктурата – иглотерапията се явява един от малкото ефективни методи за лекуване, които се използват в целия свят.

Акупресурата или точковият масаж е натискане на акупунктурните точки с палци. Целта на акупресурата е да поддържа равновесие в жизнената енергия и възобновяване на естественото й течение, когато то е нарушено.

Рефлексология е алтернативна терапия и представлява прилагането на натиск върху краката и ръцете чрез използване на специфична техника с палеца. Базира се на схващането, че на всяка определена част или орган на тялото съответстват точки, разпределени по дланите на ръцете и ходилата.

За максимален резултат рефлексологията в комбинаця с масаж с Мg или апликация с магнезиев гел.

Рефлексотерапия на ходила цена:
38лв./20мин.
Рефлексотерапия на ходила и длани цена: 48лв./30мин.
Резервирайте час
Цена за 15 мин.
38 лв.
Резервирайте час

Рефлексология

Точков масаж на скалп

Точков масаж на скалп – обработват се точки, които премахват главоболието и стреса. Масажа е подходящ при хронични болки в областта на главата като мигрена, синузит, шийни дискови хернии, плексити, дори ошипяване. Масажът на скалпа е особено подходяща при хронични болки в областта на главата като мигрена, oбща скованост на тялото, предизвикана от заседнал начин на живот, както и при физически и емоционален стрес, депресивни състояния, безсъние и тревожност… Точковият масаж може да ви освободи от досадната мигрена. Има много начини за борба с мигрената и масажът е един от тях. Действа антистресово.

Рефлексология има многократен ефект:

4 oт най-продаваните ни масажи:

Лечебен масаж на цяло тяло против болки, невралгии и скована мускулатура
ВИЖТЕ ПОВЕЧЕ
Билковите екстракти едновременно се вдишват и се абсорбират от кожата - етерични масла от санталово дърво, маточина, мента, мащерка, невен, лавандула, липа и т.н.
ВИЖТЕ ПОВЕЧЕ
Подарете релаксиращи моменти на наслада. Изберете за подарък най-сладкото и екзотично изживяване за двама – масаж в синхрон!
ВИЖТЕ ПОВЕЧЕ