fbpx

фракционно радиочестотно подмладяване (термолифтинг).

Фракционен RF технология генерира правилното съотношение на топлинни ефекти за дълбоко нагряване в кожата, за да се постигне насърчаване на синтеза на колаген и стягане на кожата. RF терапиите са нехирургични, нехимически, дълбоко проникващи в дермата процедури, които комфортно за клиента постигат ефект на изсветляване и стягане на кожата, редуциране на бръчки, лифтинг и др. Фракционната RF (радиочестотна) енергия се доставя директно в кожата на определена дълбочина и след това се освобождава на подкожно ниво. По този начин се достига много по-силно затопляне дълбоко в тъканта, което в последствие стимулира производството на еластин и нови колагенови влакна.

В сравнение със светлината, която може да причини изгаряния, пигментация и/или фотостареене на кожата, радиовълните са много по-безопасни, а освен това незабележими. Затова в естетичната медицина все по-голяма популярност набират  въздействащи върху кожата радиочестотните технологии, които в сравнение с лазерните са по-малко агресивни и следователно са по-безопасни, практически не причиняват усложнения и не изискват дълъг възстановителен период.

Технология

Принципът на фракционното радиочестотно подмладяване.
За подмладяване на кожата, стария колаген в дермалния слой трябва да се “стопи” и да стимулираме клетките да се размножават и синтезират, но в същото време, без доколкото е възможно да има наранявания на епидермиса (защитен слой на нашата кожа). Затова преди всичко е необходимо да се достави енергия до матриксът (основата на съединителната тъкан) на кожата, за да се унищожат “старите” протеини (Protein, белтък), които поради възрастови модификации (оксиляване, вътрешно молекулно взаимодействие, гликация) придобиват резистентност към протеази (макромолекули, които участват в процесите на разграждане, смилане и усвояване на белтъците).

Идеята за фракционно радиочестотно третиране на кожата, с цел стимулиране на нейното структурно подмладяване, е заимствана от лазерни фракционни технологии: микроскопичните участъци на епидермиса и дермата са подложени на термична аблация/коагулация в точки, които са на равни разстояния една от друга, като непокътната кожа около увредените места служи като източник на клетки и строителен материал, който отива за възстановяване и изграждане на нова тъкан.

Какви промени има в тъканите при фракционно радиочестотното въздействие? Ефектът на радиочестотния термолифтинг се постига благодарение на комбинация от фракционна аблация, коагулация и загряване на кожата. Токът в радиочестотния диапазон се разпространява вътре в дермалния слой, което води до допълнително намаляване на неговите влакнести структури и образуването на нов колаген, докато епидермисът е изложен на минимално въздействие.

Приложение:

 • намаляване на появата на нови бръчки и отстраняване на съществуващи бръчки
 • избелване на кожата
 • при отпусната кожа и кожа с груба текстура
 • лифтинг на кожата
 • повишаване на еластичността
 • изглаждане на кожата
 • свиване на разширени пори

Предимства на уреда:

 • Уникална система за автоматично тестване на съпротивата на тялото, която осигурява точната мощност на радиочестотната енергия.
 • Сменяеми накрайници правят прехвърлянето на енергията в тъканите функционално разпределено, ефективно и безопасно.
 • Една единствена сесия дава резултати
 • Неинвазивен и клинично доказан безопасен метод
 • Минимално време за престой, така че да е удобно за ежедневието
 • Целенасочена и ефикасна процедура, която може да помогне за преодоляване на признаците на стареене на проблемни зони на тялото
 • При целулит и мастни натрупвания
 • Заличаване на стрии

Противопоказания: Бременност, Инфекция в областта на третиране, Отворени рани, Хора с метални имплатни по тялото или пейсмейк, Тежки заболявания, Чувствителна кожа, Филъри в областта на третиране (хиалуронова киселина и др.)

Цена: Лице- 75лв. /Лице, шия и деколте- 95лв.
Резервирайте час: 0885 877 866