fbpx

Избелващи терапии и Фотопигментация

След едновременно топлинно въздействие от IPL & RF премахва различни пигментации, като се наблюдава още след 4-та процедура. Малко по-дълго е лечението при изгаряне или след оперативни интервенции, пресни (червени) стрии, цикатрикси /белези от акне/ и др.
Избелваща терапия – коректор на пигменти петна
Целогодишна висококачествена патентована избелваща терапия-коректор на пигментни петна. Всички прилагани продукти в терапията действат заедно върху механизма на кожната пигментация за постигане на желания краен резултат-просветляване на тена, намаляване и премахване на пигментните петна. Терапията се прилага за премахване на пигментните петна, появили се от: възрастови особености, при по-дълго излагане на слънце, при вземане на контрацептиви по време на бременността или при свръхпроизводство на меланин от организма.
Изключителната патентована технология, дава резултати, потвърдени чрез клинични тестове с три насоки:
– до 27% намаляване на пигментните петна /само след процедури/
– до 20% цялостно просветляване на тена /след 6 процедури/
– до 32% проясняване на тена само след 1 процедура

Продължителност на терапията: 1 час.
Препоръчителен брой процедури: за интензивно лечение 6 терапии /по една седмично/, и след това веднъж месечно по 1 терапия.
Продукти за домашна употреба: препоръчва се прилагането на другите продукти от избелващата линия.
Пигментиращата система е много сложна и това обяснява огромното разнообразие от оцветяване на кожата. Процесът се състои от серия окислителни химични реакции с инициатор на химичната аминокиселина – Тирозин.

Пигментацията на кожата може да се намали по 4 различни начина:
1. Чрез намаляване на активността на Тирозинозата.
2. Чрез намаляване на активността на Меланоцитите.
3. Като се намали количеството на ДОФАХИНОН.
4. Чрез елиминиране на възпалителни реакции след слънчевата радиация.

Активните вещества в съвременните избелващи продукти имат основно растителен произход. Много важен момент е, че в избелващите козметични продукти последно поколение, се набляга не на високите концентрации на отделните компоненти, а на комбинацията на активните вещества, които оказват синергично действие върху процеса на меланогенез. Крайната цел е по-пълен и траен ефект. Комбинацията на активни вещества осигурява депигментация, която действа на всички нива на меланогенез: Коджиковата киселина и екстрактът от корените на бяла черница влияят върху меланоцитите. Действието на меланоцитите се регулира от лактокините. Получените вече резултати се стабилизират чрез действието на витамин С.

Успехът при депигментиращите терапии в голяма степен зависи от способността на професионалния козметик да определи вероятния източник на проблема. Причини за пигментационни промени в кожата могат да бъдат:
Естествено оцветяване – лунички, които се появяват и изчезват в зависимост от степента на излагане на слънчевите лъчи; родилни петна; витилиго; албинизъм – всички те не са предмет на козметична терапия. От изключително значение е консултацията с дерматолог при всички случаи на нехарактерни промени в пигментацията на кожата;
Временни промени – временни промени или появяващи се на интервали промени в пигментацията на кожата могат лесно да се третират от козметик. Все пак най-важните фактори, които трябва да се вземат пред вид е продължителността на причините на тези промени и редовността на терапията и стриктното поддържане на клиента в домашни условия. Пигментни петна, резултат на следните източници се поддават добре на козметично третиране.
Цена: 80лв.

Резервирайте час: 0885 877 866