Превантивна терапия против стри

Превантивна терапия против стрии

Превантивна терапия против стрии
Стрийте представляват белези във формата на резки по кожата, предизвикани от рязка промяна на теглото. Появяват се на местата където промяната е най-голяма и след като се появят, премахването им е изключително трудно. Причината за получаването на стрий се крие в степента на еластичност на кожата. При най-малките промени на теглото. Eкипът на SPA DEMETRA Ви предлага специално разработени продукти, отговарящи ефикасно на нуждите на нашите клиенти. Програмата за лечение включва: диагностика и почистване на кожата, пилинг с АНА (Алфахидрокси-киселина), масаж с лосион с дрениращ ефект концентрат, който предизвиква отлична васкуларизация на капилярните съдове и позволява по-ефикасно проникване на следващите продукти. Специфичният продукт за регенерация се поставя само върху проблемните зони: гърди, корем, хълбоци и бедра, като се работи стрия по стрия. Тялото се увива и престоява 15-20 мин. Финалният продукт подпомага за по-добрата микроциркулация. Препоръчват се минимум 8 процедури 2 пъти в седмицата.

Терапия против стрии

Превантивна терапия против стрии

Повечето жени свързват стриите с бременността. Но стрии могат да се получат при всяко увеличаване на теглото или при упражнения, водещи до натрупване на мускули – всичко, което води до преразтягане на кожата. Все по-често през пубертета младите момичета се сблъскват с този проблем. Те се свързват и с дългата употреба на силнодействащи кортизонови кремове и други кортикостероидни медикаменти (розови стрии). Веднъж появили се, стриите остават за цял живот и каквото масло, зехтин и гел от витамин Е няма да ги премахнат. Но можете да вземете мерки, чрез които да ги направите по-слабо забележими, така че да се чувствате по-уверени във външния си вид.

Във връзка с нарушение на хармоничната дейност появяването на стрии са сериозна заплаха за красота и естетиката на тялото. Наблюдават се както по светли или по червеникави ивички по кожата налице е разкъсване на еластичните влакна при незасегната горна част на кожата в резултат на разтягането. Тук известна роля играят хормоналните промени през пубертета под чието въздействие съединителната тъкан буквално се “напуква”, набраздява, разцепва, тъй като хормоналната картина е много единична. Основните продукти за лечение и профилактика на стрии трябва да съдържат активни съставки като алантоин, колаген, еластин и т.н. кремовете трябва да са много хранителни т.е. подхранващ крем. Чрез правилно хранене, редовни тренировки и редица грижи за себе си можете никога да не получите целулит или стрии. Някои жени изпробват предписвани за акне медикаменти (“Ретин -А”) и продавани без рецепта продукти, съдържащи ХКК, със скромен успех.

 

 

Всичко за стриите

Превантивна терапия против стрии

Стрийте имат различни размери – обикновено са няколко сантиметра дълги и 1-10 мм широки. Логично е стрийте да се срещат по-често сред женския пол поради факта, че бременността е сред основните провокиращи фактори. Около 70% от бременните жени са засегнати, като възрастта оказва влияние върху това–около 90% от бременните на възраст 16-18 години, получават стрий, докато при жени над 35 години, този риск значително намалява. Друга област, предразположена към образуване на стрий, са гърдите – поради тяхното уголемяване и хормоналните влияния (през бременността). За да се намали появата им, се препоръчва през този така важен за жената период от живота й.

Еластичната тъкан на кожата се разтяга повече и по-малко се къса, когато е влажна, нанасяйте всеки ден от крема за домашна грижа. Подбирайте лосионите и кремовете. Най-безопасни обикновено са натуралните. Нанасяйте слънцезащитен крем с фактор на слънчева защита 15 или по-висок поне тридесет минути преди да излезете на открито, за да му оставите време да се абсорбира. Не забравяйте да се мажете през няколко часа и веднага, ако сте се къпали, намокрили или изпотили. “Всяко нещо, което уврежда кожата, включително и слънцето, я прави по-уязвима и податлива към стрии”.

Редовна Цена:
50 лв./ 1 зона
Пакет от 10 терапии: 450лв.
Резервирайте час