fbpx

Превантивна терапия против стрии

Превантивна терапия против стрии
Стрийте представляват белези във формата на резки по кожата, предизвикани от рязка промяна на теглото. Появяват се на местата където промяната е най-голяма и след като се появят, премахването им е изключително трудно. Причината за получаването на стрий се крие в степента на еластичност на кожата. При най-малките промени на теглото. Eкипът на SPA DEMETRA Ви предлага специално разработени продукти, отговарящи ефикасно на нуждите на нашите клиенти. Програмата за лечение включва: диагностика и почистване на кожата, пилинг с АНА (Алфахидрокси-киселина), масаж с лосион с дрениращ ефект концентрат, който предизвиква отлична васкуларизация на капилярните съдове и позволява по-ефикасно проникване на следващите продукти. Специфичният продукт за регенерация се поставя само върху проблемните зони: гърди, корем, хълбоци и бедра, като се работи стрия по стрия. Тялото се увива и престоява 15-20 мин. Финалният продукт подпомага за по-добрата микроциркулация. Препоръчват се минимум 8 процедури 2 пъти в седмицата.

Терапия против стрии

Повечето жени свързват стриите с бременността. Но стрии могат да се получат при всяко увеличаване на теглото или при упражнения, водещи до натрупване на мускули – всичко, което води до преразтягане на кожата. Все по-често през пубертета младите момичета се сблъскват с този проблем. Те се свързват и с дългата употреба на силнодействащи кортизонови кремове и други кортикостероидни медикаменти (розови стрии). Веднъж появили се, стриите остават за цял живот и каквото масло, зехтин и гел от витамин Е няма да ги премахнат. Но можете да вземете мерки, чрез които да ги направите по-слабо забележими, така че да се чувствате по-уверени във външния си вид.

Във връзка с нарушение на хармоничната дейност появяването на стрии са сериозна заплаха за красота и естетиката на тялото. Наблюдават се както по светли или по червеникави ивички по кожата налице е разкъсване на еластичните влакна при незасегната горна част на кожата в резултат на разтягането. Тук известна роля играят хормоналните промени през пубертета под чието въздействие съединителната тъкан буквално се “напуква”, набраздява, разцепва, тъй като хормоналната картина е много единична. Основните продукти за лечение и профилактика на стрии трябва да съдържат активни съставки като алантоин, колаген, еластин и т.н. кремовете трябва да са много хранителни т.е. подхранващ крем. Чрез правилно хранене, редовни тренировки и редица грижи за себе си можете никога да не получите целулит или стрии. Някои жени изпробват предписвани за акне медикаменти (“Ретин -А”) и продавани без рецепта продукти, съдържащи ХКК, със скромен успех.

Еластичната тъкан на кожата се разтяга повече и по-малко се къса, когато е влажна, нанасяйте всеки ден от крема за домашна грижа. Подбирайте лосионите и кремовете. Най-безопасни обикновено са натуралните. Нанасяйте слънцезащитен крем с фактор на слънчева защита 15 или по-висок поне тридесет минути преди да излезете на открито, за да му оставите време да се абсорбира. Не забравяйте да се мажете през няколко часа и веднага, ако сте се къпали, намокрили или изпотили. “Всяко нещо, което уврежда кожата, включително и слънцето, я прави по-уязвима и податлива към стрии”.

Стрийте имат различни размери – обикновено са няколко сантиметра дълги и 1-10 мм широки. Логично е стрийте да се срещат по-често сред женския пол поради факта, че бременността е сред основните провокиращи фактори. Около 70% от бременните жени са засегнати, като възрастта оказва влияние върху това–около 90% от бременните на възраст 16-18 години, получават стрий, докато при жени над 35 години, този риск значително намалява. Друга област, предразположена към образуване на стрий, са гърдите – поради тяхното уголемяване и хормоналните влияния (през бременността). За да се намали появата им, се препоръчва през този така важен за жената период от живота й.

Професионална терапия по време на и след бременност

SPA менюто на SPA DEMETRA Ви предлага специално разработени продукти, отговарящи ефикасно на нуждите на нашите клиенти. Програмата за лечение включва: диагностика и почистване на кожата, пилинг с АНА, масаж с лосион с дрениращ ефект- концентрат, който предизвиква отлична васкуларизация на капилярните съдове и позволява по-ефикасно проникване на следващите продукти. Специфичния продукт се поставя само върху проблемните зони: гърди, корем, хълбоци и бедра, като се работи стрия по стрия. Тялото се увива и престоява 15-20мин. За финал крема против стрии, които подпомага за по-добрата микроциркулация.

Брой процедури: 6-8 по 1-2 пъти в седмицата.

Цена: 45лв.

Пакет от 10 терапии: 380лв.
Резервирайте час: 0885 877 866

Безплатна професионална консултация в SPA DEMETRA тяло.
Kонсултацията в SPA DEMETRA се извършва след предварително записан час

Фотон терапия – LED светлинна терапия

Фотон терапията с LED светлини е един от съвременните неинвазивни методи за решаването на козметични проблеми и превенция на свързаните с възрастта промени, в това число корекция на бръчки, изглаждане и стягане на кожата и тялото, подобряване на цялостния вид на кожата, бобра с акнетична кожа, белези, стрии, пигменти петна, разширени и/или спукани капиляри. Фотон терапията е безболезнен метод за борба със стриите след бременност чрез светлина.

.