БЛАГОТВОРИТЕЛНА КАМПАНИЯ
"ОБЛЕЧИ ДЕТЕ В НУЖДА" 2022

Актуална информация до всички дарители.
Какво се промени след COVID 19

"ОБЛЕЧИ ДЕТЕ В НУЖДА" 2022

През 2020 година две от големите телевизии ни подкрепиха. Направиха репортажи за дейността ни. Това даде голям тласък на кампанията.

След излъчените репортажи броят на дарителите достигна до 407 човека, а дарените тоалети са над 650.

Големият брой дарения, пристигнали по едно и също време, затрудни екипа ни по отношение на техническата обработка на пратките. Получаването на съществена част от даренията съвпадна като време с първия локдаун в страната. Както повечето от Вас знаят, даренията се приемат и съхраняват в Спа център Деметра, който трябваше да остане затворен за два месеца поради въведените противоепидемиологични мерки.

Социалните домове бяха потенциални огнища на заразата, поради което Президентската институция реши да не организира бал за деца сираци от цяла България както през 2020 г., така и през 2021г. Това решение на Президенството ни постави в ситуацията да съхраняваме всички дарени тоалети през изминалите две години.

Play Video about БЛАГОТВОРИТЕЛНА КАМПАНИЯ "ОБЛЕЧИ ДЕТЕ В НУЖДА"

ГРАМОТИ ЗА ДАРЕНИЕ

Както повечето хора, които са участвали вече в наши кампании знаят, преди издавахме благодарствена грамота за направеното дарение.

Ще прикачим както тук, така и на Facebook страницата на кампанията, готов празен сертификат, който можете да си изтеглите и да си попълните с Вашите данни, ако държите да имате такъв за направеното от Вас дарение.

През 2022 година не изпращаме грамота. Към момента дарителите са 495 с над 890 дарения/ някой от тях с повече от 1 пратка/ и  физически нямаме възможност да подготвим за всеки отделно електронна грамота. Всяка пратка, която идва в СПА центъра, се завежда в нашата база данни, но не и всеки тоалет, чанта, гривна или друг артикул, които сте дарили.

На въпроси от типа „Изпратих 1 черен панталон от бала на моя син, облякохте ли дете?“ “Или къде  ми е чантата или обувките с камъчета номер 36?“ не бихме могли да ви отговорим.

БЛАГОТВОРИТЕЛНА КАМПАНИЯ "ОБЛЕЧИ ДЕТЕ В НУЖДА"
БЛАГОТВОРИТЕЛНА КАМПАНИЯ "ОБЛЕЧИ ДЕТЕ В НУЖДА"

СНИМКИ НА ДЕЦАТА

Заради Регламентът за защита на личните данни (GDPR) нямаме право да снимаме децата през последните години, както сме го правили преди.

Поради защита на личните данни, деца, които нямат 18 години, не могат да бъдат снимани, камо ли снимките им да бъдат разпространявани в социалните мрежи. А голям процент от децата, които имат 18 години, се притесняват от това, че нямат финансови възможности, че нямат един родител или са пълни сирачета и съвсем разбираемо, (поне за нашият екип ), е те да имат известна доза притеснение и да не искат да бъдат показвани. Много малка част от тях се съгласяват с много уговорки и условие да не им се виждат лицата. Тези, които са се съгласили, са обявени в страницата на кампанията. Затова вече не поемаме ангажимент да изпращаме на дарителите снимки при кого са отишли техните дарения.

БЛАГОТВОРИТЕЛНА КАМПАНИЯ brОБЛЕЧИ ДЕТЕ В НУЖДА 2022
БЛАГОТВОРИТЕЛНА КАМПАНИЯ "ОБЛЕЧИ ДЕТЕ В НУЖДА"
БЛАГОТВОРИТЕЛНА КАМПАНИЯ ОБЛЕЧИ ДЕТЕ В НУЖДА

НЕ ДАРЯВАЙТЕ АКО НЕ СТЕ СИГУРНИ

"ОБЛЕЧИ ДЕТЕ В НУЖДА" 2022
БЛАГОТВОРИТЕЛНА КАМПАНИЯ "ОБЛЕЧИ ДЕТЕ В НУЖДА"

Дарението е доброволен акт.

Нямаме възможност да информираме лично всеки дарител, че пратката му е пристигнала при нас, тъй като кампанията ни обхваща както много дарители, така и много деца.

Не поемаме ангажимент кога ще облечем дете в нужда.

В годините се е случвало прекрасни рокли да отлежат 2-3 години, докато дете си хареса конкретен тоалет. На телефона на рецепция постоянно имаме обаждания: “Дарихте ли роклята на дъщеря ми?“ и то буквално 1-2 дни след като пратката е пристигнала при нас. Моля Ви да се съобразите с факта, че баловете в България се организират месец май и децата започват да идват при нас април или в самия май месец.

Разбираме, че тоалетите от Вашите балове за Вас са скъпи и ценни като емоции, независимо кога са били  – преди 2-3 години или преди 15-17 години.

Наясно сме, че и финансово рокли и костюми на известни марки, дарени за каузата ни “Облечи дете в нужда”, са непосилни като суми за децата в неравностойно положение.

Молим всички дарители, които не са готови да се разделят със скъпите си вещи, Да Не Ги Даряват при нас. За децата, които са лишени от родителски грижи, да се наложи да им вземеш и дарения тоалет, е меко казано неловко.

Моля не ни поставяйте в такива ситуации.

Благотворителна кампания „Облечи дете в нужда“ 2020г. - 4 момчета 2021г.- 7 момичета и 5 момчета
2022г. - 187 общо младежи