Ежедневното почистване на лицето

Ежедневното почистване на лицето

Ежедневното почистване на лицето

Eжедневната грижа за лицето е инвестиция за добре изглеждаща жена. Дори най-перфектната естествена красота губи сиянието си, ако не се полагат ежедневни грижи за кожата на лицето и тялото. Истинско почистване може да се постигне обаче само ако се познава точно „типа кожа“, която включва както типа й — нормална, мазна, суха или комбинирана, така и състоянието- чувствителна, хипоксична, т. е. понася ли спокойно агресивното влияние на заобикалящата я външна среда и прилаганите върху й козметични продукти. Затова всяка млада дама трябва да познава своя тип кожа.

Замърсяването на кожата става както от външни, така и от вътрешни фактори. За да се предпазим от тези фактори, да можете да възвърнете блясъка и чистотата на лицето си, за да имате по-нежна и гладка кожа, за да усетите комфорта от ежедневно почиствайте лицето си, следвайте стъпките от статията, и резултатите няма да закъснеят.

Ежедневното почистване на лицето е изключително важно.  Прахта и потта се наслояват върху кожата като тънък пласт, който трябва да бъде отстранен с продукт, като измивен гел или тоалетно мляко.

Повечето от кожните проблеми – включително акнето и разширените пори, са последица от непочиствана /късното прибиране от дискотека и заспиването с грим/ или неправилно почиствана кожа.

Чрез обикновено измиване могат да се отстранят само водоразтворимите замърсявания – например солите, но не и гримът, който съдържа мазнини. Ако не почистите както трябва миглите си, те ще станат чупливи. Идеални за целта са двуфазовите продукти  Тяхната съдържаща мазнина смеска е обогатена допълнително с хидратираща хиалуронова киселина. Така нежната кожа около очите ви ще бъде не само почистена, но и освежена.

Използвайте Деликатен пилинг, продукти за да премахнете мъртвите клетки от повърхността на кожата и по този начин кожата да диша и да се обогатява с кислород. Нанесете върху цялото лице (без околоочния контур), шията и деколтето. Изчаква се 5-7мин., после се масажира с цялата дължина на пръстите или с кръгови движения на целите пръсти, с леки поглаждащи движения, след което отстрането с топла вода. Използвайте продукта два пъти  в седмицата.

След като сте почистили кожата перфектно нанесете ежедневната си грижа, според типа кожа. За мазна кожа ЕНЕРГИЗИРАЩ СЕРУМ  или КРЕМ, за суха и дехидратирана  ХИАЛУРОНОВ ГЕЛ / 1 молекула хиалурон е равна на 1000 молекули вода/, при дами които искат да спрат процесите на стареене на кожата BOTOX CREMA.

Специфичната грижа всека седмица ХИДРАТИРАЩА МАСКА или ЛИФТИНГ МАСКА /спрямо нуждите на Вашата кожа/. Почистващите маски подобряват състоянието на кожата за рекордно кратко време, като отстраняват  нечистотиите по кожата. Мазните кожи се нуждаят от този вид маски два пъти седмично, докато при сухите една маска седмично е напълно достатъчна. При комбинирана кожа нанесете само в Т-зоната (чело, нос и брада), както е показано на снимката.

Ако използате грим задължително поставете Стягащ серум, който е чудесна база за фон-дьо-тен.

Следвайки тези основни стъпки, Вие полагате правилна грижа за своята кожа. Резултатът е налице, перфектно почистена кожа, хидратирана и подхранена дерма, избистрен и равномерен тен.