НАУЧИ КАК ХИАЛУРОНОВАТА КИСЕЛИНА ЩЕ ПОДОБРИ ЕЖЕДНЕВНАТА ГРИЖА ЗА КОЖАТА ТИ

Ползите от ХИАЛУРОНОВАТА КИСЕЛИНА

Ползите от ХИАЛУРОНОВАТА КИСЕЛИНА 

НАУЧИ КАК ХИАЛУРОНОВАТА КИСЕЛИНА ЩЕ ПОДОБРИ ЕЖЕДНЕВНАТА ГРИЖА ЗА КОЖАТА ТИ
Хиалуроновата киселина е основен компонент на дълбокия слой на нашата кожа – дермата. Отговорна е за гладкостта на кожата, поради способността си да свързва големи количества водни молекули. Хиалуроновата киселина е в състояние да свърже вода в количество, което представлява от 1000 до 4000-кратна стойност на собственото ѝ тегло. Това е много повече отколкото могат да свържат другите природни или синтетични вещества.

Ползите от ХИАЛУРОНОВАТА КИСЕЛИНА

От химична гледна точка хиалуроновата киселина представлява дълъг, линеен, водонеразтворим мукополизахарид, който се синтезира от всички живи организми и изгражда междуклетъчните пространства. В най-големи количества се открива в кожата, където се намират около 50% от общото количество хиалуронова киселина в тялото, както и в стъкловидното тяло на окото, в синовиалната течност и съединителната тъкан, в аортата, белите дробове и други органи.

Ползите от ХИАЛУРОНОВАТА КИСЕЛИНА


Едно от основните свойства на хиалуроновата киселина е да хидратира. Една молекула хиалурон е равна на 1000 молекули вода. Тя има възможността да свързва голямо количество водни молекули като задържа вода около 1000 пъти над собственото си тегло. Играе ролята на смазка между ставните повърхности и има способността да запълва пространството и да осигурява миграцията на клетките в организма.

Xиалуронова терапия
Ползите от ХИАЛУРОНОВАТА КИСЕЛИНА

Благодарение на силно хигроскопичните си свойства хиалуроновата киселина е отговорна за поддържането на свежия и сияен вид на кожата. Младата кожа е мека, еластична и излъчва жизненост. С напредване на възрастта обаче кожата се отпуска и се появяват фини бръчици. Влияние върху този процес оказват различни фактори – вътрешни като намален синтез на колаген и хиалуронова киселина и нормалните хормонални промени, които съпътстват периода на стареенето и външни, включващи влияние на околната среда (UV-лъчение, студ, вятър, замърсен въздух), стрес, нерационално хранене, тютюнопушене.

Когато говорим за хиалуронова киселина не можем да подминем модерното в последно време приложение на дермални филъри за различни козметични корекции. Поставени от квалифицирани медицински специалисти тези процедури изискват повторение на процедурата за поддържане на ефекта, а от друга стана не малко са рисковете, свързани с реакции на непоносимост, възпаления или кръвоизливи по кожата, болка при инжектирането.

Ползи за кожата – хидратация и свежест
Xиалуронова терапия

Приемът на хиалуронова киселина и ползите за ставите – намаляване на болката чрез по-добра хидратация. Под влияние на различни фактори като възраст, активна физическа дейност и други, количеството на синовиалната течност намалява и костните повърхности започват да се трият една в друга. В резултат на износването на ставата възниква възпалителен процес, който се свързва с болка и затруднено движение. Смята се, че продължителният прием на хиалуронова киселина и терапии върху проблеманата зона във високи дози хиалурон, може да намали значително болката в коленете при хора, страдащи от остеоартрит. Различни независими проучвания доказват, че високи дози хиалуронова киселина биха могли да помогнат за предотвратяване загуба на костно вещество.
Хиалуроновата киселина в дермата е свързана и с тъканната репарация. Когато кожата е прекомерно изложена на УВ-лъчи, тя се възпалява (слънчев дерматит, слънчево изгаряне). Това понижава продукцията на хиалуроновата киселина от клетките на дермата и повишава дегенерацията ѝ. Хиалуран – дегенерационните продукти след слънчево облъчване обикновено акумулират в кожата.

Синтез на хуалуронова киселина

Препаратите за поддържане на кожата (кремове, лосиони и таблетки), съдържащи хиалуронова киселина, повишават съдържанието на влага в повърхностните слоеве на кожата. Те снабдяват зрялата и суха кожа трайно с вода, водят до изглаждане на кожната повърхност и укрепват съпротивителните сили на кожата. Използването на козметични средства, обогатени с хиалуронова киселина, прави кожата по-здрава и гладка. Това е особено важно за зоната около очите, тъй като там кожата е десет пъти по-тънка от кожата в останалата част на лицето. По тази причина признаците на стареене винаги се появяват първо там.

Xиалуронова терапия

4 ТОП продукта с хиалурон

Хидрогелови пачове за очи с хиалуронова киселина и кофеин
ВИЖТЕ ПОВЕЧЕ
Интензивен хиалуронов тоник с мултифункционална употреба 3в1, интензивен лифтинг с anti-age, хидратация и регенерация на кожата.
ВИЖТЕ ПОВЕЧЕ
Помага да се поддържа влагата в кожата за по-дълъг период от време
ВИЖТЕ ПОВЕЧЕ