Мицеларна вода

Мицеларна вода

Мицеларна вода

Мицеларна вода – какво представлява и защо не трябва да си почистваме лицето с мицеларна вода

В основата си мицеларната вода е отпадъчен продукт – почистващ разтвор, който датира от няколко години и е изключително модерен.

Мицеларната вода е разтвор, който е обогатен с много нежни, повърхностно-активни вещества, разтворени във вода, които присъстват в определена концентрация и под формата на микросфери, наречени мицели. Мицелите от своя страна абсорбират всякакви нечистотии. Това е продукт, създаден за нулева стъпка при сваляне на грим – Дегриматор /демакиаж, но в никакъв случай не трябва да се ползва за почистване на лице в ежедневието.

Дегриматорът отстранява идеално грима и замърсяванията от очите и кожата на лицето и шията. Балансираното му рН е близко до това на сълзите и препаратът не предизвиква лютене и парене. Дегриматорът притежава и силно изразен хидратиращ ефект. Подходящ е за всеки тип кожа и не дразни очите.

В последните години мицеларните води все по-усилено започнаха да се налагат на пазара. Големият бум на този продукт дойде от големите събития като „Fashion week”, където участват много модели, които сменят различни визии и дегримирането трябва да е бързо и да премахва добре грима, без значение че отдолу кожата ще бъде запушена и няма да има добър вид след време. Мицеларната вода e задължителен продукт в гримьорните по време на седмиците на модата по целия свят. Бърз и лесен начин да се премахне грима без да се използва мокра кърпичка. В подобни случаи мицеларната вода  е подходяща и може да бъде използвана, но в никакъв случай не бива да ползва само тя за почистване на лицето в ежедневието.

КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА МИЦЕЛАРНАТА ВОДА?

Мицелите са комплексна структура, съставена от нежни нейонни сърфактанти (почистващи агенти), под формата на невидима микросфера.

МИЦЕЛЪТ СЕ СЪСТОИ ОТ 2 ЧАСТИ

Една част, която обича водата (“хидрофилна”),  остава извън мицела, за да бъде в контакт с водата и втората част, която не обича вода (“хидрофобна”), която е обърната към вътрешността на мицела, така че да не е в контакт с водата.

Тези частици се образуват, когато две несъвместими фази – водни и маслени – влизат в контакт чрез осапуняване. На повърхността на кожата мицелите прихващат примесите (грим, себум и т.н.), което им позволява да почистват лицето от грима без да дразнят и вредят на кожата.

МИЦЕЛАРНАТА ВОДА
МИЦЕЛАРНАТА ВОДА

Обичате чиниите си повече от лицето си?

Пробвали ли сте да си измиете чиниите след вечеря само с вода? Дали водата може да измие мазните остатъци или да полира добре чиниите Ви ? Отговорът е категоричо НЕ!

А всъщност обичате ли повече съдовете у дома от лицето си? Пренебрегвате лицето си и го почиствате само с вода, а посудата почиствате със специален препарат /веро/?

Пробвали ли сте да си измиете косата само с мицеларна вода? Дали косата Ви ще е чиста? Отговорът е категоричо НЕ! Необходим Ви е шампоан, за да измиете косата и тя да е чиста, слагате балсам, маска, кристали…. А, защо очакваме да почистваме само с мицеларна вода лицето и то да е чисто???

Голям процент от нашите клиенти все по-често казват, че си почистват лицето само с мицеларна вода. Трябва да знаете, че всъщност изобщо не си почиствате лицето, а точно обратното: размазвате мръсотията, набивате я още по-дълбоко в порите и не помагате за правилното регулиране на себума по лицето Ви.

Нашият съвет

Като общо правило, мицеларната вода може да е част от ежедневната ни грижа, но след нея е необходимо задължително да се ползва допълнителен почистващ продукт. При вечерното почистване, когато искате да премахнете грима и ежедневното замърсяване, е необходимо почистване с пенливо или кремообразно измиващо средство, гарантиращо, че повърхността на кожата е достатъчно чиста, за да може други активни съставки  да бъдат нанесени преди лягане и усвоени напълно.

Ако желаете мицеларната вода да присъства в шкафа във Вашата баня, е препоръчително да  осигурите наличието и на останалите почистващи продукти от задължителния списък като тоалетно мляко, тоник, колагенова вода, измивна пяна или почистващ гел.

Създайте навик за правилна грижа на лицето. Запишете час за безплатна консултация с наш специалист.

Безплатна консултация
Резервирайте час

4 ТОП продукта за почистване

Тоалетно мляко с филър ефект – Революционна технология за подмладяване на кожата.
ВИЖТЕ ПОВЕЧЕ

Мляко С Филър

Почистващ гел, който се превръща в безброй мехурчета.
ВИЖТЕ ПОВЕЧЕ

Почистващ гел

Почистваща Мицеларна Вода 3 В 1 За Чувствителна И Проблемна Кожа
ВИЖТЕ ПОВЕЧЕ

Мицеларна Вода