Мъжка срещу женска кожа

Мъжка срещу женска кожа

Макар все повече мъже да са наясно как да се грижат за кожата си, някои фактори може да им попречат да сторят това. Според едно изследване на Ipsos, проведено върху 10 000 мъже, 45% от тях посочват, че тяхната кожа е чувствителна, раздразнима или предразположена към възпаление при бръснене. Проучването показва също, че 51% от мъжете използват алкохоло-съдържащ афтършейв, който дразни и изсушава кожата, докато само 24% от изследваните мъже си слагат дневен крем за лице.

И така, как мъжете да намерят най-подходящото, което да осигури пълната грижа, от която кожата им се нуждае?

Първо, най-важното е да разберем по какво мъжката кожа се различава от тази на жената.

Мъжка срещу женска кожа

По правило мъжката кожа е по-мазна, с по-големи пори, отличава се с по-богато кръвоснабдяване и повишена склонност към „потене“. Мъжете са по-малко предразположени към появата на бръчки, отколкото жените, тъй като мъжката кожа съдържа повече колагенови влакна от женската и поради този факт остарява по-късно. Но имат по-голяма необходимост от всекидневно почистване на лицето в дълбочина.

Мъжката кожа е приблизително 20% по-плътна от женската и обикновено е по-твърда, защото е по-богата на колаген и еластин. Въпреки това, поради по-активните мастни жлези, тя е склонна към повече омазняване. Освен това, тя е по-податлива към изсушаване, заради всекидневното и редовно бръснене.

Процесът на остаряване на кожата при мъжете

По правило процесът на остаряване на кожата е еднакъв за мъжете и жените, но при мъжете се появява по-късно и е по-изразен. Дермисът на мъжката кожа е по-плътен и по-богат на колаген, а епидермисът често е по-мазен. Следователно, кожата на мъжете е по-устойчива на неблагоприятното влияние на слънцето и другите фактори на околната среда. Към 40 – 50 годишна възраст слоят на дермиса изтънява, а нивото на колаген естествено намалява, дори доста рязко, което причинява появата на по-дълбоки бръчки. Както жените, така и мъжете могат да предотвратят и да коригират признаците на остаряването с подходяща грижа за кожата. Ето затова KOZMETIKA АFRODITA cъздава специална мъжка серия 4 him, която забавя процесите на стареене на кожата.

 

Грижа за кожата на мъжете

Всъщност кожата е първата преграда срещу вредното влияние на слънцето, климата и другите фактори на средата, като замърсяването на въздуха. Кожата изпълнява съществени функции: регулиране на температурата на тялото, освобождаване от токсини и пот, и др. Мъжката кожа се нуждае от ефективна и всекидневна грижа.

Почистване

Някои мъже не искат да се занимават с прекалено много продукти за поддържане на кожата. Все пак, следните няколко стъпки – почистване, защита и овлажняване – могат да бъдат начало на ефективна грижа. Продуктите с марка АFRODITA имат редица почистващи продукти. За един мъж обаче, който е свикнал просто да си мие лицето със сапун и вода, това може да се стори прекалено сложно. Въпреки това, ползите от тези няколко стъпки са много повече от очакваните. Всекидневното миене на лицето ще поддържа порите чисти, което от своя страна може да предпази от различни кожни прояви, от пъпки до подкожно израснали косми, които не само са болезнени и изглеждат непривлекателно, но и могат да оставят бледи белези по кожата.

 

Бръснене

Всекидневното бръснене може да изсуши мъжката кожа. За да се преборите с това, търсете пяна за бръснене, която е специално предназначена за вашия тип кожа, за чувствителна, суха или склонна към поява на дефекти.

Чувствителната кожа се характеризира със зачервяване, чувство на дразнене и пламтене след бръснене. Сухата кожа създава чувство за опънатост и загуба на еластичност. Кожата склонна към образуване на дефекти се характеризира с пъпки, негладка повърхност и подкожно израснали косъмчета.

След бръснене кожата трябва да се третира с овлажняващи средства или афтършейв балсам. Отговорът на KOZMETIKA АFRODITA е SENSITIVE LOTION. Лосионът е идеалоното средство след ежеднсевното бръснене. Тя също трябва да се предпазва от слънцето, за да бъде истински здрава. За най-добра защита използвайте слънцезащитната емулсия с anti-age ефект с фактор 25.

Правилният режим

Правилната грижа за кожата зависи от това дали използвате продукти, които са специално предназначени за вашия тип кожа и дали ги използвате всекидневно, за да се проявят благотворните им ефекти. Вие можете да си потърсите и специализирани в дадена насока продукти, които съдържат витамини и минерали. Серията 4 him осигуряват на кожата различни минерали като магнезий, мед и цинк, които успокояват раздразнената кожа, витамини В-комплекс и витамин С.

Витамин С се използва, за да стимулира производството на колаген, действащ като анти-оксидант. Той може да намали вредите върху колагена като възпрепятства свободните радикали и предотвратява разрушаването му- 24 h CREAM Vitamin C-24 часов крем с витамин С от.

Макар да е първата преграда за вредните влияния, тя получава витамини и минерали в най-малки количества. За да може кожата да изпълнява ефективно ролята си на жизнено-важен орган, дерматолозите препоръчват използването на дневни овлажняващи продукти с добре балансирани формули, доставящи определени витамини и минерали, съобразени с нуждите на мъжката кожа. KOZMETIKA АFRODITA има решения-24 h CREAM.

Грижата за мъжката кожа

В грижата за своята кожа мъжете трябва да използват продукти обогатени с витамини и минерали. Подходящо избрани, те доставят едновременно витамини и минерали, които са признати със своята ефективност в грижата за кожата.

Мъжете трябва да полагат грижи за кожата си два пъти на ден, както много жени го правят.

Мъжете имат естествено предимство в процеса на остаряване – тяхната кожа е по-плътна и мазна, отколкото на жените.

Преди да се обръснете, вземете топъл душ или почистете лицето с GEL SCRAB, за да се отворят порите.

Не се бръснете само с вода. Нанесете си защитен гел за бръснене или крем преди да започнете.

Ножчета с подвижна приставка ще намалят порязванията, в сравнение с еднократните. Често сменяйте ножчето си за бръснене. Изтъпеното ножче не може да обръсне близо до кожата и може да я раздразни.

Изплакването на лицето със студена вода след бръснене затваря порите, но избягвайте да използвате само вода или афтършейв с алкохолно съдържание, които могат да изсушат кожата. SENSITIVE LOTION от серията 4 him e ефективен овлажнител дори и за най-чувствителната кожа.

Финалната фаза за грижата за мъжката кожа е нанасяне на защита 24 h CREAM и грижа за околоочния контур Anti-Stress Eye Serum