5 ЦЕННИ СЪВЕТА ЗА СУХА КОЖА

5 ЦЕННИ СЪВЕТА ЗА СУХА КОЖА

Това, че имате суха кожа не трябва да ви притеснява. Излишно е да казваме, че не сте единствените. Трябва да имате предвид, че сухата кожа на лицето е много податлива на бръчки и това далеч не зависи от възрастта. Какви са нашите съвети?

1. Избягвайте климатиците

Студеното и ветровито време е особено пагубно за сухата кожа както и климатиците. Това води до по-ранната поява на бръчки.

2. Използвайте всеки ден овлажняващ крем

За да ви успокоим веднага, може да кажем следното – напълно възможно е с помощта на овлажняващи специални кремове да възстановите хидратацията и да подсилите защитните механизми на кожата!

3. Пийте минимум 2 литра вода всеки ден

Няма как да говорим за хидратация без вода все пак 🙂

4. Слънцезащитата е задължителна

Имайте предвид, че защитата на кожата от влиянието на вредните лъчи е от съществено значение при сухата кожа. Дневният крем или фон дьо тен е желателно да е със слънцезащитен фактор. Така ще защитават кожата ви от UV лъчите. Използвайте всеки ден крем, който е в състояние да задържа влага!

5. Не използвайте продукти, които са за друг тип кожа

Полагайте ежедневна грижа именно за вашия тип кожа – не използвайте продукти, които са за друг тип кожа. Те няма как да имат възможно най-благоприятният ефект за вас, а в някои ситуации дори може да се окажат вредни.

Как СПА Деметра може да ви помогне?

Арсеналът, ако може така да се изразим, на СПА Деметра срещу суха кожа е доста богат. Различните почиствания, които правим, сред които са: БилковоУлтразвуково и Хидратация веднага ще помогнат в борбата със сухата кожа. Тук ще добавим и Хиалуроновата терапия като черешката на тортата в борбата със сухата кожа. Серумът или гел е идеална добавка към хидратиращата грижа за сухата кожа. Като продукти, които може да са много полезни бихме препоръчали следните: Крем ХидраХиалуронов серумХиалуронов креми Тоник без алкохол с еластин и колаген.

Ако не знаете какво да изберете, винаги може да дойдете в СПА Деметра за безплатна консултация на живо! Може да си запишете час като ни пишете във Facebook или ни звъннете на номер: 0885 877 866. 🙂