КАК ДА ИЗБЕГНЕМ КОЖНИТЕ ПРОБЛЕМИ, ПОРОДЕНИ ОТ НОСЕНЕТО НА МАСКА ЗА ЛИЦЕ?

КАК ДА ИЗБЕГНЕМ КОЖНИТЕ ПРОБЛЕМИ, ПОРОДЕНИ ОТ НОСЕНЕТО НА МАСКА ЗА ЛИЦЕ?

При кожни проблеми винаги сме казвали, че трябва да се започне с отстраняването на причината, но в този случай не можем да постъпим така. Трябва да използваме маски, за да се грижим за здравето си и за това на околните. Маската представлява първата важна бариера срeщу разпространението на голям брой вируси и бактерии и по-специално на коронавируса, но същевременно и да усложни вече съществуващо акне. Кожните проблеми може да изглеждат като маловажени на фона на пандемията, но ние от SPA DEMETRA можем да помогнем със съвети за премахване на акнето от носене на маска.

Ето как да облекчите нежеланите обриви:

1. Почиствайте Лицето Си След Сваляне На Маската

При пренасяне на бактерии от ръцете към лицето могат да възникнат обриви. Това правило важи и за маските – когато ги слагате, пренасяте бактерии. Затова трябва да почиствате лицето след всяко носене на маска, особено ако кожата ви е податлива на акне. Ако нямате тази възможност, използвайте мокри кърпички или минеларна вода.

2. Не Търкайте Лицето С Кърпа

Почиствайте лицето си с антибактериален гел. Подсушавайте деликатно с кърпа, съвсем леко попийте лицето, но не го търкайте грубо. Търкането ще причини допълнителни обриви, особено при чувствителна кожа…

3. Не Се Гримирайте

Избягвайте да слагате грим, доколкото е възможно. Така кожата ще е по-чиста и ще предотвратите дразненето и. Също така ще запазите маската ви чиста за по-дълго време. Можете да гримирате само очите.

4. Ползвайте Винаги Чисти Маски. Сменяйте Или Перете Маската Често. Съхранявайте Правилно Своята Маска

Маската трябва да се носи, когато е посочено в официалните правителствени указания, през останалото време я съхранявайте в чист плик. Ако носите обикновени медицински маски, трябва да ги сменяте на 2 часа, за да имате ефикасна защита. Ако носите маска от плат, перете я редовно в края на деня, препоръчително е да изберете програма на висока температура в пералнята или да я перете ръчно със сапун. Гладете на пара! Пазете маските си чисти и ги съхранявайте в чист плик.

5. Полагайте Ежедневна Грижа За Кожата

Ежедневната грижа не трябва да бъде пренебрегната в пандемията. Розовата вода, тоникът за лице и ексфолирането ще помогнат да предотвратите появата на обриви и акне. Погрижете се кожата да е чиста и без запушени пори.

6. Използвайте SPF Защита През Този Сезон

Първо почистете лицето добре, след това нанесете SPF защита. Това че ви се налага в ежедневието да слагате маска, не ви дава основание да пренебрегвате слънцезащитата.

7. Как Да Предотвратите Появата На Акне?

На първо място, кожата трябва да се поддържа чиста и хидратирана. Това трябва да се прави сутрин и вечер с най-подходящите продукти за вашата кожа. Важно е да се премахнат нежеланите бактерии, мръсотия и прахови частици, които могат да причинят дразнене и свръхчувствителност. Всяко триене и дразнене позволяваа по-лесното навлизане на бактерии и мръсотия и може да доведе до възпаления и акне.

За да се постигне премахване на акнето от носене на маска се изисква ежедневна грижа за кожата, много усилия и постоянство. Ключово е да използваме правилните продукти, спрямо нашия тип кожа. Ако не знаете какъв тип е вашата кожа, то Спа Деметра предлага безплатна диагностика.

Автор Димитрина Стоилова, собственик на СПА Деметра