Масаж с полускъпоценни камъни

От древни времена хората са вярвали, че полускъпоценните камъни са живи. Смята се, че те носят информация за Вселената и енергията на земята, че удължават живота, и че имат антитоксичен и антисептичен ефект върху човешкото тяло. Основната цел на тази техника е постигане на максимална мускулна релаксация, облекчаване на спазмите и застоя в тъканите, и подобряване на обменните процеси. Философията за енергийното влияние на полускъпоценните камъни хармонизира енергийните центрове, подобрява физическото състояние и нормализира нервната система. Продължителността на масажа е един час, като е препоръчително да се извършва веднъж седмично. Самата обстановка, в която се провежда процедурата, действа благотворно – релаксираща музика, приглушена светлина на свещи. Масажът се провежда по следния начин: лежи се на топла кушетка, терапевтът леко нанася по цялото тяло специални ароматни масла, след което започва да докосва гърба с камъните, или ги поставя по специален начин по протежение на гръбначния стълб, като се редуват камъни с различни температури и размери и се работи върху активните точки от пръстите на краката до главата. Масажът с полускъпоценни камъни се използва за подмладяване, релаксация, сваляне на нервното напрежение, стреса, депресията и хроническата умора. Масажът на лицето и деколтето от своя страна е изкуство, в което се съчетава действието на традиционния масаж с магическата сила на камъните. Комбинацията на техниките за масаж и въздействието на полускъпоценни камъни действа като безоперативен ефективен лифтинг на лицето. Резултатът от масаж на лицето с полускъпоценни камъни е: подобряване на притока на кръв и лимфния поток, намаляване на бръчките, увеличаване на мускулния тонус и кожата, отстраняване на емоционален стрес. Камъните се подбират индивидуално за всеки клиент, като се взимат предвид особеностите на състоянието на кожата и психо-емоционалните им характеристики.

Противопоказания:

КРИСТАЛОТЕРАПИЯ – ЛЕЧЕБНАТА ЕНЕРГИЯ НА КРИСТАЛИТЕ Кристалотерапията е древна форма на алтернативната медицина, прилагаща се за облекчение както на физически, така и на психически проблеми. Бори се с ежедневният стрес. Запознайте се с лечебната енергия на кристалите. Първите сведения за прилагането на кристалотерапия са записани върху египетски папирус от около 1600—та година пр.Хр. Доказателства за метода са открити и индийската Аюрведа и в традиционната китайска медицина от преди 5 хиляди години. През вековете различни лечители, шамани, баячи и духовни учители са използвали силите на кристалите за пречистване и за пренасочване на енергийния поток. Днес, лечителите на кристалотерапия продължават да вярват, че всеки жив организъм включително кристалите, камъните и минералите, има вибрационна енергийна система, която подобрява благосъстоянието на организма. Така, в зависимост от цвета си, химическия състав, атомната структура и цялостната физическа форма, кристалите излъчват вибрации, които влияят върху конкретен здравословен проблем.

Масаж с полускъпоценни камъни

Масаж с полускъпоценни камъни
Масаж с полускъпоценни камъни

Какво представлява сама по себе си кристалотерапията?

Какво представлява сама по себе си кристалотерапията?

Кристалотерапията се провежда в спокойна атмосфера. Клиентът лежи напълно облечен по гръб или по корем върху масажна кушетка, а терапевта поднася различни кристали (в зависимост от проблема) над седемте енергийни центъра на тялото (чакрите) или ги поставя върху самото тяло. Обикновено подбира такива с цвят, отговарящ на цвета на чакрата, върху която иска да въздейства. Пренасочвайки енергийния поток вътре в тялото, те му позволяват да се отпусне и стимулират естествените му сили.

Сеансът по кристалотерапия обикновено продължава около час, за което време се облекачават стресът и болката, и се постига дълбока релаксация на духа. Целта на процедурата е да синхронизира чакрите така, че да бъде излекувано самото заболяване, а не симптомите му.

Кристалите и скъпоценните камъни са използвани от векове не само като украшения, но и с лечебна цел:

Цени:
80лв./лице
120лв./ цяло тяло
Резервирайте час