fbpx

Традиционен тибетски ритуал

При Тибетските методи за масаж, освен различни масла, се използва поставянето на камъни, кал и билки върху тялото. Традиционият тибетски ритуал се основава на петте най-стари елемента: земя, вода, огън, вятър и пространство. Ако петте елемента се поддържат в баланс, умът и тялото работят с пълен капацитет. Тибетският масаж цели възстановяването на баланса в организма на петте елемента. Продиктуван от стар китайски метод, основан на будизма, това е възможно най-добрият и най-бърз начин за отстраняване на напрежението и стреса.
Петте елемента сами по себе си са фини жизнени енергии, циркулиращи в нашето тяло. Те представляват сложна енергийна система, която образува три жизнени начала: вятър (Пространство и Вятър), жлъчка (Пространство и Огън) и слуз (Вода, Земя и Пространство). Тези три жизненоважни начала могат да се разгледат и като три физиологични процеса, чието нарушение води до заболявания. Ето как се наричат и за какво отговарят тези три процеса:

Вятър – управлява нервната система, сърцето, ушите, червата, ставите и кожата. Отговаря за движението, дишането и чувствителността на органите.

Жлъчка – управлява очите, черния дроб, жлъчката, тънките черва, ендокринната и отделителна система. Жлъчката отговаря за затоплянето на тялото и правилното усвояване на хранителните вещества.

Слуз (Вода-Земя) – тя отговаря за лимфната и храносмилателната система, стомах, панкреас, пикочен мехур, бъбреци, както и за теглото на тялото като цяло. Слузта предпазва тялото от прегряване и изсушаване.

Тибетският масаж цели възстановяване на баланса в организма на петте елемента.

Красота от Тибет в SPA DEMETRA Тибетската медицина и медитация имат повече от 5500-годишнаayurvedique традиция. В производстото на продуктите от новата Тибетска серия в SPA DEMETRA се използват екстракти от растения и билки, отглеждани в екологични чисти райони на Тибет, които се събират от специално обучени хора в строго определени моменти на времето, според лунния календар.

Традиционен тибетски масаж лице и тяло
Тибетските методи за масаж, освен различни масла, използват поставяне на камъни, кал и билки върху тялото. Традиционният тибетски масаж се основава на петте най-стари елемента: земя, вода, огън, вятър и пространство. Ако петте елемента се поддържат в баланс, умът и тялото работят с пълен капацитет.

Теорията на Петте елемента се използва в SPA DEMETRA.

5 елемента – земя, вода, огън, въздух и пространство. Съществуват навсякъде във Вселената, включително и в човешкото тяло. Комбинацията между тях създава трите основни енергии – въздушна, огнена и водна. Тибетският масаж цели възстановяване на баланса в организма на петте елемента, като оказва благотворно влияние върху храносмилателната система;

Цена: 180лв.

Резервирайте час: 0885 877 866</strong