fbpx

Кристалотерапия – лечебната енергия на кристалите

Кристалотерапия

Кристалотерапията е древна форма на алтернативната медицина, прилагаща се за облекчение както на физически, така и на психически проблеми. Бори се с ежедневният стрес.

Запознайте се с лечебната енергия на кристалите.

Първите сведения за прилагането на кристалотерапия са записани върху египетски папирус от около 1600—та година пр.Хр. Доказателства за метода са открити и индийската Аюрведа и в традиционната китайска медицина от преди 5 хиляди години. През вековете различни лечители, шамани, баячи и духовни учители са използвали силите на кристалите за пречистване и за пренасочване на енергийния поток.

Днес, лечителите на кристалотерапия продължават да вярват, че всеки жив организъм включително кристалите, камъните и минералите, има вибрационна енергийна система, която подобрява благосъстоянието на организма. Така, в зависимост от цвета си, химическия състав, атомната структура и цялостната физическа форма, кристалите излъчват вибрации, които влияят върху конкретен здравословен проблем.

Какво представлява сама по себе си кристалотерапията?

Кристалотерапията се провежда в спокойна атмосфера. Клиентът лежи напълно облечен по гръб или по корем върху масажна кушетка, а терапевта поднася различни кристали (в зависимост от проблема) над седемте енергийни центъра на тялото (чакрите) или ги поставя върху самото тяло. Обикновено подбира такива с цвят, отговарящ на цвета на чакрата, върху която иска да въздейства. Пренасочвайки енергийния поток вътре в тялото, те му позволяват да се отпусне и стимулират естествените му сили.

Сеансът по кристалотерапия обикновено продължава около час, за което време се облекачават стресът и болката, и се постига дълбока релаксация на духа. Целта на процедурата е да синхронизира чакрите така, че да бъде излекувано самото заболяване, а не симптомите му.