fbpx

Кристалотерапия

Масаж с полускъпоценни камъни

От древни времена хората са вярвали, че полускъпоценните камъни са живи. Смята се, че те носят информация за Вселената и енергията на земята, че удължават живота, и че имат антитоксичен и антисептичен ефект върху човешкото тяло. Основната цел на тази техника е постигане на максимална мускулна релаксация, облекчаване на спазмите и застоя в тъканите, и подобряване на обменните процеси. Философията за енергийното влияние на полускъпоценните камъни хармонизира енергийните центрове, подобрява физическото състояние и нормализира нервната система. Продължителността на масажа е един час, като е препоръчително да се извършва веднъж седмично. Самата обстановка, в която се провежда процедурата, действа благотворно – релаксираща музика, приглушена светлина на свещи. Масажът се провежда по следния начин: лежи се на топъл диван, терапевтът леко нанася по цялото тяло специални ароматни масла, след което започва да докосва гърба с камъните, или ги поставя по специален начин по протежение на гръбначния стълб, като се редуват камъни с различни температури и размери и се работи върху активните точки от пръстите на краката до главата. Масажът с полускъпоценни камъни се използва за подмладяване, релаксация, сваляне на нервното напрежение, стреса, депресията и хроническата умора. Масажът на лицето и деколтето от своя страна е изкуство, в което се съчетава действието на традиционния масаж с магическата сила на камъните. Комбинацията на техниките за масаж и въздействието на полускъпоценни камъни действа като безоперативен ефективен лифтинг на лицето. Резултатът от масаж на лицето с полускъпоценни камъни е: подобряване на притока на кръв и лимфния поток, намаляване на бръчките, увеличаване на мускулния тонус и кожата, отстраняване на емоционален стрес. Камъните се подбират индивидуално за всеки клиент, като се взимат предвид особеностите на състоянието на кожата и психо-емоционалните им характеристики.

Нефритът укрепва нервната система, регулира кръвното налягане, омекотява кръвоносните съдове, подобрява състава на кръвта, повишава мъжката потентност. Поради тези свои свойства нефритът намира приложение в баните и сауните.

Малахитът влияе на благосъстоянието и психическото равновесие.

Аметистът помага на интоксикацията, изглажда бръчките, така че те да не се задълбочават, намалява лунички, лекува изгаряния и нервни разстройства.

Розовият кварц сваля стреса и умората, възстановява нервната система, премахва заболявания на лимфите и лимфната система, регулира функционирането на отделителната система, нормализира кръвното налягане, сърцето, кръвоносните съдове и костния мозък. Розовият кварц има положителен ефект върху работата на панкреаса и помага при диабет.

Цена: 80лв. лице/ 120лв. тяло

Резервирайте час: 0885 877 866