Медицински- терапевтичен педикюр

Медицински- терапевтичен педикюр

Терапевтичният педикюр /или по известен като медицински педикюр/ служи за превенция и поддръжка на ходилата и ноктите. Такъв тип поддръжка е за да не се задълбочават проблемите по краката и за да се избегне намесата на хирург. Важно е да се знае, че педикюристите не са медицински лица и, че в някои случаи е наложително първо консултация с дерматолог или хирург за специализирано мнение.

Също така, този тип педикюр се прави, когато клиента вече има по-специфични нужди. Целта на процедурата е само и единствено да премахне болката и дискомфорта на клиента.

Някой от най-често срещаните проблеми при краката са причинени от неудобни обувки или вид хронично заболяване на човека.

Най-разпространените проблеми са: гъбички по ноктите, враснали или впити нокти и мазоли. /гъбичките по ходила, няма как да бъдат третирани от педикюрист! /

  • Мазолите са кератозна или хиперкератозна материя (кожа), която в повечето случаи е с кръгла форма и с център, обърнат навътре в тъканта. Получават се от притискане и триене, често от неудобни обувки, спадане на свода на стъпалото (напречен и надлъжен), лоша вентилация на краката и други. Носенето на високи токчета също може да причини мазоли. Важно е да се избегне причината за поява на всички проблеми, защото дори да ги третираме с медицински педикюр и да облекчаваме състоянието на ходилата, ако причината не е отстранена, няма реален смисъл от терапия.
  • Врасналите или впити нокти са може би най-често срещаният проблем. Забивания може да има както в основата, така и в предния край на нокътя. Когато то започва от корена на нокътя, често е необходима и намеса от хирург, а причина може да е травма на матрикса. Впитите нокти се появяват и заради механични травми, но и някои заболявания водят до впиване и нарушаване на растежа на нокътя. Даже хормонален дисбаланс е възможно да причини впиване на ноктите, дори и гъбички.
  • Гъбичките са дерматомикоза, когато са по кожата, и онихомикоза, когато са по ноктите. Гъбичките по ноктите засягат 25 пъти по-често ноктите на краката, отколкото на ръцете.
    Най-често инфекцията започва от свободния край на нокътя. Засегнатите нокти стават удебелени и губят нормалния си вид и цвят. Удебеленият рогов слой повдига свободния край на нокътната плочка и започва да я отделя от нокътното легло.

При лечение на някой от гореизброените се налага посещания при педикюрист в продължение на 6-8 месеца, дори и година, в зависимост от състоянието на вашите нокти и ходила. Също е важно да се вслушвате в съветите на своят педикюрист и да имате търпение.

Не се колебайте да запишете час за консултация с нашите специалисти или направете своята онлайн консултация чрез spademetra@gmail.com или на телефон 0885 877 866.

Редовна цена
100 лв.
с гел лак /ако нокътя позволява/- 120лв.
Резервирайте час

Нашите резултати: