САУНА

Сауна

Сауна (на фински: sauna) е финландската парна баня. Представлява стая или малка постройка с температура на въздуха от 70 до 100 °C. Сауната притежава множество лечебни ефекти и ползи (детоксикация, подпомага отслабването, повишава имунитета и т.н.)
За да запазим концепцията за СПА и релакс и да ви предоставим конфиденциалост, ние ви подсигуряваме индивидуалност чрез запазване на час за сауна, парна баня или Хамам. Освен в случаите в който предпочитате да бъдете придружени от ваш близък човек.

САУНА

Сауната е помещение, облицовано с дърво и се загрява до около 100° С (в Русия и Финландия обичайно над 140°С). Подгряването му става, чрез специални електрически или печки на дърва, в които са разположени вулканични камъни. Те именно съхраняват и разпространяват топлината, но освен това имат и много специфичен аромат, който комбиниран с мириса на дървесината, и ароматите във водата, създава неповторимото изживяване. Най-общо лечебните ефекти и ползи от редовното използване се дължат на повишеното потоотделяне, затопляне на тялото, разширяване на кръвоносните съдове (улеснява се отстраняването на токсичните и отпадни субстанции, подобрява се храненето и оросяването на всички структури), отделят се големи количества ендорфини, които от своя страна изпълняват редица благоприятни за организма функции (облекчаване на болката и възпалението, подобряване на настроението и други).

 

сауна-спадеметра
Какъв е ефектът от сауната?
Редовна цена
35 лв.
Запишете своят индивидуален час на: