Ароматерапия

Ароматерапия

Ароматерапия – предлага цялостна грижа за красотата на кожата, благодарение на перфектната комбинация от фитокозметиката и аромакозметиката. От древни времена било забелязано благотворното въздействие на ароматите върху здравето на човека. Масажът, сам по себе си, се явява укрепваща и отпускаща процедура, базирана на употребата на основни масла, чиито аромати въздействат и върху духа. Маслата попадат, чрез кожата в кръвта и в цялото тяло, а чрез мембраните и носа – в мозъка, което пък влияе на настроението и емоциите. Съвременната ароматерапия е профилактичен, оздравителен, напълно натурален способ за поддържане на добра емоционална и физическа форма. Терапия, позволяваща премахването на ежедневния стрес. Ароматерапията е подходяща за всеки клиент, тъй като може да бъде адаптирана според нуждите на кожата. Етеричните масла в продуктите, с които работим в SPA DEMETRA допринасят за подобряване на биологичните функции на кожата, стимулират кръвообращението и обмяната на веществата, действат противовъзпалително, забавят стареенето на кожата, спомагат за образуването на кожен колаген и фибриноген, както и за изграждането на здрави нови клетки.

Ароматерапия

Те свързват свободните радикали в клетките, подобряват защитната им бариера и забавят стареенето, като обезпечават допълнително:

• омекотяване, регенериране, повишаване на еластичността на кожата и има антисептично действие;
• стимулиране на процесите на метаболизма в тъканите, подобряване на кръвообращението и имунитета;
• ефективност на лимфодренажа, нормализиране на тонуса на периферните съдове;
• биоактивен резонанс, като след завършването му абсорбираните масла са активни часове след процедурата;
• и най-важното – балансиране на процесите в организма: физиологични и емоционални.

За 18-години Studiodidi, а и вече 8 SPA DEMETRA, сме снимали десетки предавания, beauty рубрики и анонси. Наш фаворит, обаче си остава една любима тема, а имено за Ароматерапията. Когато ни се обадиха от предаването “Мармалад”, не се замислихме на направеното ни предложение да заснемем рубрика, която е тясно обвързана с домашните вани и етеричните масла, едно истинско домашно СПА, един прекрасен и релаксиращ начин да наситите тялото си с антиоксиданти, минерали и витамини. Оставете се в ръце те на нашите терапевти и те ще ви пренесат в друг свят на аромати и релакс, ще се почуствате като звездите от телевизиония екран, които гледате всеки ден.