НАЙ-РАЗПРОСТРАНЕНИТЕ МИТОВЕ ЗА ЦЕЛУЛИТА 

НАЙ-РАЗПРОСТРАНЕНИТЕ МИТОВЕ ЗА ЦЕЛУЛИТА 

С идването на лятото темата за борбата с целулита става все по-актуална. Но как да премахнем целулита, като не знаем нищо за него? Понякога е трудно да се ориентираме особено из всички съществуващи митове за целулита. Затова сме ви подготвили списък с най-разпространените митове. И да, възнамеряваме да ги оборим!

Ако Имате Целулит Значи Имате Нездравословен Хранителен Режим

Често срещан мит е, че целулитът е равносилен на лоши хранителни навици. Това обаче изобщо не е така, много жени се хранят здравословно и пак имат целулит. Факт е, че храната, която консумираме оказва огромно влияние върху фигурата ни, но далеч не е най-ключовият фактор. В този случай годините и генетиката са много по-важни и за нещастие те няма как да се променят. Въпреки това храненето пак може положително да повлияе на тялото ни и да минимизира появата на портокаловата кожа. Също така има определени храни, които влияят за по-лесната поява или премахване на целулита.

Ако Имате Целулит Значи Не Сте Физически Активни

Пак генетиката и годините се оказват ключови. Можете да тренирате редовно и пак да имате целулит. Физическата активност влияе на появата на портокаловата кожа, но спорта сам по себе си не може да го премахне напълно. Хубавото е, че със специални антицелулитни упражнения могат да се постигнат достатъчно добри резултати.

Само Жените Имат Целулит

Факт е, че основно жените имат този проблем. Въпреки това някои мъже също имат целулит. Това произлиза от факта, че целулитът е пряко свързан с хормоналния баланс в тялото. Също така при жените структурата на тялото е различна и мазнините се натрупват около бедрата и ханша, където и се появява целулита. Според проучвания около 10% от мъжете страдат от портокаловата кожа.

Отслабването Намалява Целулита

Отслабването и целулитът не са свързани! Отслабването няма директно да повлияе на намаляването на вече образувалия се целулит, както и няма да спре появата на нов. Естествено отслабването обикновено се свързва с физическа дейност и правилно хранене, което би помогнало за намаляването на портокаловата кожа.

Целулитът Засяга Само По-Възрастните Жени

Годините естествено са важен фактор, защото хормоналният баланс се изменя. Въпреки това целулитът се появява и при много по-млади жени. При много от жените образуването на целулита започва след 25 години. За щастие в ранните години е значително по-малко и се третира по-лесно.

Целулитът Засяга Малка Част От Жените

Много жени крият факта, че имат целулит и се опитват всячески да го премахнат. Митът, че само много малка част от жените имат целулит е много разпространен. Истината е, че много повече дами страдат от портокаловата кожа отколкото си мислим. Според проучвания около 80% и 90% от жените са засегнати от борбата.

Целулитът Е Нездравословен 

Всички искаме да се отървем от целулита, но за щастие това е основно по козметични причини. Искаме по-елегантно и фино тяло! Целулитът сам по себе си няма негативно влияние върху здравето ни и единствено оказва ефект върху външния ни вид.

Разпространяват се много митове за целулита, но за да можем ефикасно да се преборим трябва да знаем повече за него. Лесен начин да си помогнем в борбата с целулита е да отбягваме някои храни. Вижте статията ни за Топ 10 храни, които пречиняват целулит.

Автор: Диди Стоилова, собственик на СПА Деметра