Санитарни практики в СПА ДЕМЕТРА

Санитарни практики в СПА ДЕМЕТРА

В настоящата извънредна ситуация все повече хора се интересуват от стандартите за санитарен и хигиенен контрол при услугите, които ползват. Епидемията показа на хората ясно и отчетливо, колко е важно да се спазва висок стандарт на обществена и лична хигиена.

Щастливи сме да работим с екип от професионалисти, който е наясно с мерките, които трябва да бъдат взети, за да се избегнат всякакви рискове, както и да сме сигурни, че кабинетите и всяка повърхност в тях е правилно хигиенизирана, и няма никаква опасност за здравето на клиентите ни.

В SPA DEMETRA винаги сме държали на безупречна хигиенна (чисти чаршафи и кърпи, еднократни чаршафи, нагръдници, салфетки, марли). От самото отварянето на СПА ДЕМЕТРА антибактериален гел има във всякаа една тоалетна и във всеки един от 8-ни козметични кабинета. Горди сме, че във всеки един от нашите кабинети имаме Hot кабина със стерилизатори ( нещо, което винаги е било отбелязвано като положително при проверките на всички инспектори от РЗИ през годините).

Ето някои неща, които нашите клиенти трябва да вземат предвид:

 • Миенето на ръце преди и след всеки клиент е абсолютно задължително.
 • Дезинфекция на всички използвани консумативи след процедура е абсолютно задължителна
 • Дезинфекция на лични гъбки след процедура е абсолютно задължителна./ Нашите редовни клиенти разполагат с такива/
 • Покриваме устата и носа си с еднократна маска, когато работим с всеки клиент.
 • Не докосваме лицето на клиента, преди да дезинфекцираме ръцете си.
 • Използваме кърпа и антибактериален спрей, който убива вирусите и избърсваме повърхностите и пространствата около работните столове и самите столове, а също така и работния плот и козметичната количка, с която работим.
 • Служителите ни системно почистват най-често докосваните повърхности, включително санитарните възли в спа центъра и баните в съблекалните, дръжките на вратите, ключове на лампи, копчета на апаратурата, бутони на асансьори, чешми,рецепция и дори постерминала, въпреки че е безконтактен.
 • След всяко  посещенията на всеки клиент, се почиства кабинета, в който е била процедурата. Следва стерилизация с апарата, който е работен и всички повърхности, до който се е докоснал.

Допълнителни мерки в условията на Епидемия.

 • Целият екип задължително носят маски и еднократни ръкавици за максимална защита при настоящите обстоятелства. Дори и на рецепция.
 • Поставили сме бутилки с дезинфектант за ръце както на рецепцията на СПА ДЕМЕТРА, така и на ключови места в целият спа център, всички тоалетни и зона релакс, за да може клиентите ни да могат по-често и лесно да ги използват.
 • Работния график е изготвен така, че да осигурява само по един посетител на работно място, без предварително изчакване, така че да няма струпване на клиенти по едно и също време. Придружителите в този кризисен случай не са позволени.