ТОП 6 АНТИЦЕЛУЛИТНИ ЕТЕРИЧНИ МАСЛА

ТОП 6 АНТИЦЕЛУЛИТНИ ЕТЕРИЧНИ МАСЛА

Пак дойде времето за борба с целулита! Този път ще си говорим за премахване на целулит с етерични масла. За тази цел сме ви подготвили 6-те най-полезни масла. Това са масла с безкраен списък от полезни свойства и отдавна използвани в масажа. Няма по-приятен начин да се отървем от портокаловата кожа, отколкото докато релаксираме с невероятен масаж.

1. Лимон

Повечето масла от цитрусови плодове имат антицелулитни свойства, но лимоновото се откроява с особено добро действие върху кожата. Етеричното масло от лимон има множество приложения, но антицелулитните му свойства са най-известни. Маслото е идеално за ексфолиране на кожата. Други ползи от лимона са свойството му да запазва кожата и да я почиства, комбинирано с факта, че маслото е добър антиоксидант. Масажът с лимоново масло заглажда кожата и намалява грапавия ефект от целулита.

2. Хвойна

Плодовете на хвойната от години се използват в козметиката заради антисептичните и антибактериалните им свойства. Маслото от хвойната пречиства тялото от токсини и успокоява чувствителната кожа. Също така заглажда кожата и намалява неравните белези и кожа, включително и целулита.

3. Черен Пипер

Черният пипер има много полезни свойства. Най-известен е с позитивния си ефект върху храносмилателната система, но има и силни козметични свойства. Предимно заради премахването на токсините от тялото и като антиоксидант. Помага за премахването на бръчки и целулит. Също така има силни антивъзпалителни свойства, което помага за поддържането на здрава кожа. Антицелулитните масажи с черен пипер са изключително разпространени и водят до невероятни резултати.

4. Кедър

Маслото от кедър се използва в ароматерапията, парфюмерията и грижата за лицето. Едно от най-важните му свойства е антивъзпалителния му ефект. Особено в комбинация с масаж маслото може многократно да намали образувалия се целулит. То успокоява кожата и я кара да изглежда по-равна и здрава.

5. Розмарин

Маслото от розмарин съдържа много полезни вещества. Маслото е богато на антиоксиданти и хранителни вещества, като желязо, калций и много витамини. Също така розмаринът помага за кръвообращението, което е пряко свързано с образуването на целулит. Освен това чрез масажи с розмариново масло е доказано, че целулита намалява и се подобрява вида на кожата.

6. Грейпфрут

Освен лимона друг цитрусов плод, полезен в борбата срещу целулита, е грейпфрутът. Маслото често се използва за ароматерапия и в масажни смеси. Етеричното масло помага за здравия вид на кожата и намалява целулита. Също така маслото от грейпфрут се използва за отслабване и пречистване на тялото от токсини.

Етеричните масла имат много полезни свойства, но без подходящи знания могат и да бъдат опасни, затова ви препоръчваме да не си правите експерименти вкъщи. Освен да помогне за премахване на целулит с етерични масла, специалният антицелулитен масаж може да има и много благоприятен ефект за кожата ви. За повече информация за антицелулитни масажи можете да прочетете статията в сайта ни.

Автор: Димитрина Стоилова, собственик на СПА Деметра