You are currently viewing 10 храни, които премахват целулита

10 храни, които премахват целулита

10 ХРАНИ, КОИТО ПРЕМАХВАТ ЦЕЛУЛИТА

10 ХРАНИ, КОИТО ПРЕМАХВАТ ЦЕЛУЛИТА

Борбата с целулита е тежка, но с правилно хранене могат да се постигнат невероятни резултати. Храните, които консумираме, оказват огромно влияние върху нашето тяло. За да постигнем фина и елегантна фигура е важно да поддържаме здравословен хранителен режим. Затова сме ви подготвили списък с най-ефикасните храни против целулита.

Грейпфрут

Грейпфрутът е изключително полезен както за отслабване, така и в борбата с целулита. Витамин С помага за заглаждането на кожата, както и стимулира произвеждането на колаген, което е ключово за премахването на портокаловата кожа. Също така е доказано, че грейпфрутът подобрява метаболизма и хидратира кожата, както и че има силни противовъзпалителни свойства.

Зелен Чай

Зеленият чай отдавна е известен с невероятния си принос за свалянето на килограмите. Оказва се, че също е изключително ползотворен и в борбата срещу портокаловата кожа. Зеленият чай подобрява метаболизма и стимулира използването на мазнините, съхранени в тялото.

Горски Плодове

Горските плодове са пълни с много полезни витамини и вещества, които също помагат и за премахването на целулита. Боровинките стимулират производството на колаген, което подпомага регенерацията на кожната тъкан. Също така горските плодове имат силни противовъзпалителни свойства, които правят целулита по-малко видим, както и забавят процеса на стареене на кожата.

Ядки

Ядките са богати на много полезни мазнини и мастни киселини. Особено омега-3 киселините са изключително полезни в борбата срещу целулита, защото подсилват мембраната на клетката. По този начин кожата се предпазва от вредните токсини, но се задържат полезните вещества като водата. Затова кожата изглежда по-здрава, плътна и гладка и се забавя процеса на стареене на кожата.

Вода С Лимон

В борбата с целулита водата винаги е най-добрият ви приятел. Водата помага за хидратирането на кожата, както и за пречистването на организма от токсини. Лимонът също има силни антицелулитни свойства. Лимонът съдържа много полезни витамини, които помагат за подхранването и подобряването на външния вид на кожата.

Черен Шоколад

Обикновено не сме свикнали да виждаме шоколад в списъци за полезни храни, но всички вредни свойства не важат за черния шоколад. Колкото по-тъмен, толкова по-добре за кожата. Какаото съдържа много полезни хранителни вещества, магнезий и желязо. Също така е доказано, че шоколадът подобрява кръвообращението, което е много полезно за борбата с портокаловата кожа.

Авокадо

Авокадото е богато на полезни мазнини и фибри, които помагат на тялото да се отърве от вредните токсини. С годините кожата изтънява, което прави целулита много по-видим. Затова храни богати на полезни мазнини са идеални в борбата с целулита, защото те поддържат кожата здрава и плътна.

Сьомга

Консумирането на мазни риби като сьомгата помагат за по-добрия външен вид на кожата. Омега-3 киселините имат силни противовъзпалителни свойства, които многократно подобряват вида на целулита. Те карат кожата да изглежда много по-здрава и гладка и целулита не си личи толкова много.

Аспержи

Аспержите са богати на фолиева киселина, за която е доказано, че намалява нивата на стрес и повишава настроението. Високите нива на стрес водят до съхраняване на мазнини в тялото, както и увеличават портокаловата кожа. Освен това аспержите подобряват кръвообращението, което оказва огромно позитивно влияние върху целулита.

Банан

Бананите са богати на калий и на много други полезни хранителни вещества. Калият играе ключова роля в борбата с целулита. Първата причина е фактът, че помага против задържането на вода в организма. Втората е, че оказва влияние върху правилното функциониране на лимфната система, което предотвратява задържането на токсини и вредни вещества.

Правилното хранене е изключително важно в борбата с целулита. Консумирането на определени полезни храни може да окаже благоприятно въздействие върху кожата, но само по себе си не може напълно да премахне портокаловата кожа. Освен храни против целулита има и храни, които предизвикват портокаловата кожа. За да разберете кои храни трябва да избягвате, вижте статията ни Топ 10 храни, причиняващи целулит.

Автор: Диди Стоилова, собственик на СПА Деметра

Вашият коментар