"Да влезеш в обувките на Дядо Коледа"2023г.

"Да влезем в обувките на Дядо Коледа"

Има деца, за които един шоколад е лукс, а играчка камионче – мечта. В края на 2023г. в България има деца, които се молят на Дядо Коледа за следните неща:

-“Не искам никога вече никакви подаръци, само ако може братчето ми – Ж. на 7 годинки да получи нови крачета, за да може да ходи и ако може да се научи да говори”…

– Момченце на 5 и момиченце на 2,5 годинки биват изхранвани от самотната си майка с хляб и маргарин, а когато “дойдат детските” се отпускат до кисело мляко и мандарини…

– Десетки деца на крехка възраст искат от добрия старец зимно яке или ботуши, “защото става студено”…

– Детенце на 6 годинки си пожела конче, на което успя да се порадва едва два дни, преди да намери покой от тежко хронично заболяване в надяваме се един по-добър свят някъде сред ангелите…

И това са само част от съдбите с който се сблъскахме тази година. “Да влезем в обувките на Дядо Коледа” е кампанията която стана най-успешна за нашият екип, успяваме да зарадваме много деца и да им дадем глътка надежда, че живота може да бъде по-шарен, по-добър и по- дружелюбен.

Освен всичките подаръците който минават през кампанията – 1455броя тази година, любовта и енергията която се доставят на децата не може да бъде описана с думи.

Вярваме или искаме да вярваме, че такива дейности и кампании могат да станат като всекидневие и не само по Коледа да радваме хора в неравностойно положение.

Тази година освен деца от защитените жилища с който работим целогодишно, успяхме да зарадваме и социално слаби деца отгледани от баба, дядо или само един родител,деца настанени в  Клиниката по детска кардиология в гр. София, за деца, диагностицирани с левкемия и част от Слънчевите деца на България, живеещи със Синдром на Даун. Заедно със всички дарители успяхме да направим празника на всички тези 1455 деца по-цветен и весел. Успяхме да сдъбнем някой от най-съкровенните им мечти и да им помогнеме да продължават да вярват в доброто.

Въпреки всички спънки и тази година, нямаше нещо с което да не се спрявихме благодарение на всички вас – прекрасни наши съмишленици и добродетели. Искренно искаме да си благодарим и да дадем кураж и на вас, не спирайте да вярвате, помагайте и знайте, че някое дете е било усмихнато и спокойно благодарение на вас.

Останалото извън сниммките и видеата който ще видите по-надолу са стотици километри, сериозна логистика, опаковане на подаръци денонощно и силна мобилизация. Имаше разбира се и много детски усмивки и макар, че организираме такъв тип благотворителни акции не за първи път, имаше и много сълзи, защото някой неща можеш само да ги усетиш, съпреживееш и просто да поплачеш.

Силно е надяваме чрез снимките да усетите магията на Коледа, точно такава какво трябва да е.

За нас е чест да сме част от вашето добро. Бъдете здрави.

 

ВАШИТЕ ПОДАРЪЦИ ДОСТИГНАХА ДО ДЕЦА НАСТАНЕНИ В:

Благодарствени писма