ДЕТОКСИКАЦИЯ СЛЕД ПРАЗНИЦИТЕ - КАК БЪРЗО ДА СЕ СПРАВИТЕ С НЕНУЖНИТЕ КИЛОГРАМИ?

Начало » Детоксикация след празниците – как бързо да се справите с ненужните килограми?

ДЕТОКСИКАЦИЯ СЛЕД ПРАЗНИЦИТЕ - КАК БЪРЗО ДА СЕ СПРАВИТЕ С НЕНУЖНИТЕ КИЛОГРАМИ?

Детоксикация, Детоксикация, Детоксикация…

Думата се среща все по-често и обикновено се търсят все повече нови нейни приложения, а тук-таме даже се намират и мнения против нея (най-вече, че няма кой знае какъв смисъл). Ние нямаме нещо против хората да споделят каквито мнения искат, но според нас определено смисъл ИМА!

Кога Има Най-Голям Смисъл От Детоксикация?

Изчистването на организма (това всъщност е детоксикацията) е особено наложително след периоди на “изцапване”, ако може да се изразим по този нестандартен начин. Тези поводи най-масово ги виждаме по празниците. Няма какво да се лъжем, че се опитваме да спазваме някакъв режим или мярка – истината е, че масово се проваляме в това. Детоксикация след празниците обаче е важно да се прави! С нейна помощ организмът функционира в пъти по-добре. Мнението ни е, че е хубаво да се прави 4 пъти в годината, но след голямото преяждане (Коледа/Великден) е задължително да направим прочистващ ден.

Основата На Добрата Детоксикация След Празниците

Въпреки че има богат избор от рецепти, които са с добър ефект, според нас задължителната съставка е 2-3 литра вода. Включително има хора, които си позволяват по цял ден да са само на вода (по-често срещано сред дамите). Това естествено има по-силен ефект за външния вид както на кожата, така и цялото тяло. Детоксикацията е важна за да може да изхвърли токсините от организма. Повечето тежки храни, които имаме по масите, налагат такова пиене на вода както и детоксикиращите дни в календара.

Прочистване С Магнезий

Един от основните елементи за прочистване е магнезий. Той е единственият химичен елемент от менделеевата таблица, който се усвоява на 100% от организма. За това и масажът с магнезий е изключително добър както за силния пол, така и за дамите. Пийте магнезий през кожата – напълно възможно е! Усвоява се без проблем от организма. Има леко пощипкване, но това не трябва да притеснява никого, защото е поникването на активната съставка.

Може да си купите соли например. Има ги навсякъде. Разтваряте ги и може да се потопите във вана за 40 минути. Друг вариант има магнезиево олио почти във всяка аптека, може да се намажете или да си направите маска. Силно болкоуспокояващо – особено за мускулни болки.

Магнезиевото олио, използвано при антицелулитен масаж увеличава неговият ефект, защото:
детоксикация след празниците

Детоксикация С Ябълков Оцет

Продължаваме с ябълковия оцет. Много са ни питали за него. Много се пият и ябълковите хапчета и оцета и съответно няма как да минем една хубава детоксикация с ябълков оцет. Има три начина:

Сутрин на гладно, разтворено в някаква чаша любим сок и съответно отново вана само че тук с ябълков оцет. Ароматът е неприятен, затова може, да има различно етерично масло. Ваната може да е 20 минутки.

Две супени лъжици, ако се разтваря във вода или в сок. Препоръчваме, ако се пие с вода, да е топла, защото сутрин на гладно за детоксикация е много добре да се пие топла вода. Колкото и да е неприятно сравнението – сутрин организмът е като залоена чиния. Ако го „измием“ със студена вода, означава да зафиксираме всичко…

Третият начин е за хората, които нямат вана на разположение. Те може да си потопят краката в леген – там е добре да е една супена лъжица ябълков оцет. При всички положения обаче е важно да се направи и детоксикираща маска за лицето – много добра е маската с мед и кафе.

Детоксикация С Морска Сол

Вана с морска сол – половин чаша морска сол и престояване до 20 минути. С тази вана се вижда детоксикиращия ефект веднага – усещат се бели мехурчета. Тук отново я има възможността и за потапянето на краката в леген с топла вода, в който е разтворена морска сол.

детоксикация след празниците

Детоксикация С Лимон

Следващ метод е лимонът – много е хубаво да се пие на гладно сутрин с чаша топла вода. Половин лимон е напълно достатъчен като количество. Има различни идеи за добавки – зелен чай, джинджифил и други. Може да се направи и поливане с вода с изцеден лимон.

Колко Пъти Седмично Да Се Прави Детоксикация?

Тук се обръщаме към по-отдадените на прочистването на организма хора. Ваната е добре да е веднъж. Ако направим един полуразделен ден с няколко литра вода или само на ябълки, би имало още по-добър резултат. Като е валидно и за мъжете, и за жените. Колкото повече сме преяли, толкова повече трябва да има детоксикиращи действия.

Обобщение

Обръщам внимание, че за да търсим истинска детоксикация, трябва да имаме истински продукти. Естествените продукти, които са максимално изчистени от различни химични добавки имат най-добър ефект за целите на детоксикацията.

Препоръчахме вани за детоксикиране и затова е важно да отбележим, че след всяка вана трябва да има хидратиращ агент. Дали тоалетно мляко, лосион, олио с магнезий, което коментирахме по-горе. Това се отнася дори за най-обикновения душ, който си взимаме. Особено в пролетно-летния сезон.

Надяваме се статията да ви е била полезна.😊 

4 ТОП ДЕТОКС програми

Медът има изключителното качество да пречиства организма от токсините, като един от най-мощните антиоксиданти.
ВИЖТЕ ПОВЕЧЕ

Антицелулитен отслабващ масаж с мед

Предходна терапия-масаж преди всеки един пакет в борбата с целулита и излишните килограми.
ВИЖТЕ ПОВЕЧЕ

Антицелулитен масаж с ДЕТОКС ефект

Коледната трапеза вече е зад гърба ви. Тялото ви има нужда от прочистване след Коледа. Време е за Детокс.
ВИЖТЕ ПОВЕЧЕ