5 СЪВЕТА ЗА КОМБИНИРАНА КОЖА

Начало » 5 съвета за комбинирана кожа

5 СЪВЕТА ЗА КОМБИНИРАНА КОЖА

Най-често срещаният тип кожа е от комбиниран или смесен тип. Самото наименование “комбинирана кожа” говори, че имаме съчетание от няколко типа кожа. Най-често срещано е комбинация от два типа кожа: нормална към суха кожа и мазна кожа. Този тип лъщи в така наречената Т-зона (челото, носа и брадичката). Останалата част от лицето е нормална към суха. Затова този тип кожа се нуждае от специфично третиране. Ето и нашите съвети как да става това:

1. Използвайте различна козметика за различните участъци

Хората, които имат този тип кожа, се нуждаят от два вида продукти. Първо е необходимо козметиката им да е дълбоко хидратираща и овлажняваща – за сухите участъци. Второ – да може да се справи с прекомерното количество мазнини в областта на челото.

2. Мийте лицето си сутрин и вечер

Важно е да измиваме лицето си веднъж сутрин и веднъж вечер, за да се уверим, че всички остатъци от грим, както и мъртвите клетки по кожата, са отстранени.

3. Почиствайте кожата всеки път ПРЕДИ нанасянето на продукти за грижа за лицето

Почиствайте внимателно кожата си преди нанасянето на продукти, които са за грижа за лицето. Изберете продукт, който е специално предназначен за комбинирана кожа.

4. Използвайте слънцезащитен крем целогодишно

Слънцезащитата е много важна при комбинираната кожа. Използвайте слънцезащитен крем целогодишно. Друга важна бележка е, че Фон дьо тенът и пудрата също трябва да са със слънцезащитен фактор.

5. Не използвайте продукти, които са за друг тип кожа

Те имат активни съставки, който могат не само да НЕ помогнат на кожата ви, ами и да ѝ навредят…

Как може да ви помогне СПА Деметра?

Ние от СПА Деметра сме подготвени с грижата за този тип кожа със следните процедури: Дълбоко почистване на лицеУлтразвуково почистванеАктивна кислородна терапия и Серия за акнетична и мазна кожа. Всяка от тези процедури може да има страхотен подсилващ ефект като допълнение към ежедневните грижи за кожата ви.

Ако не знаете какво да изберете, винаги може да дойдете в СПА Деметра за безплатна консултация на живо! Може да си запишете час като ни пишете във Facebook или ни звъннете на номер: 0885 877 866. 🙂