7 СЪВЕТА ЗА МАЗНА КОЖА

7 СЪВЕТА ЗА МАЗНА КОЖА

Процесът, който стои зад така наречената “мазна кожа” е чисто и просто засилено производство на себум. Най-често това е следствие от  хормонален дисбаланс. Резултатът: появяват се черни точки и пъпки, комедоните се запушват,  това от своя страна води до възпалителен процес. Като цяло кожата се превръща в проблемна. С помощта на специални антибактериални продукти за почистване и грижа можете да възстановите естествения баланс на кожата. Ето и нашите съвети как да стане това:

1. Не си позволявайте да спите с грим

Както казахме вече – кожата ни произвежда себум. Това влияе за нейната мекота и еластичност, но ако се произведе прекалено много себум, това може да доведе до появата на акне и допълнително омазняване. Изключително важно е да не си позволявате да спите с грим, това би довело до запушване през нощта на порите ви, а това би довело до възпалителен процес.

2. Мийте лицето си сутрин и вечер с измиващ гел-пяна

Ежедневното почистване на лицето с измиващ гел-пяна намалява производството на себум. Важно е да измиваме лицето си веднъж сутрин, и веднъж вечер, за да се уверим, че всички остатъци от грим, както и мъртвите клетки по кожата, са отстранени.

3. Третирайте кожата си с пилинг-скраб 1-2 пъти седмично

Това е много важно, за да премахнете мъртвия слой клетки от кожата. Малките абразивни частици спомагат за отстраняване на замърсяванията.

4. Използвайте слънцезащитни продукти без масла

Независимо от типа кожа е важно ежедневно да използваме слънцезащитни продукти. Така предпазваме кожата си от вредните лъчи на слънцето, които водят до много кожни проблеми. Препоръчваме продукти, с лека формула, които не съдържат масла и не запушват порите.

5. Вземете си матиращ дневен крем

Важно е да имате предвид и матиращия дневен крем. Той ще намали неприятното лъщене на лицето.

6. Не стискайте черните точки или пъпките

Това само ще вложи нещата. Затова не ги стискайте, колкото и да ви дразнят, а отидете на подходящо за кожата ви почистване. 🙂

7. Не използвайте продукти, които са за друг тип кожа

Те имат активни съставки, който могат не само да НЕ помогнат на кожата ви, ами и да ѝ навредят…

Как СПА Деметра ще ви помогне?

Мазната кожа определено не е лесна за преборване. В това отношение много добри резултати може да постигне Дълбокото почистване на лицето, Билковото почистване и Ултразвуковото почистване (вижте повече за тях тук). Много успешна е също и нашата серия за акнетична и мазна кожа, както и дезинкрустиращата терапия за свиване на порите. От нашите продукти бихме препоръчали Oil Control крема.

Ако не знаете какво да изберете, винаги може да дойдете в СПА Деметра за безплатна консултация на живо! Може да си запишете час като ни пишете във Facebook или ни звъннете на номер: 0885 877 866. 🙂