8 СЪВЕТА ЗА ЧУВСТВИТЕЛНА КОЖА

8 СЪВЕТА ЗА ЧУВСТВИТЕЛНА КОЖА

Първо е важно да кажем, че да имате чувствителна кожа НЕ е страшно. Макар да е по-взискателна от повечето други типове кожа, с правилната грижа, може да се справяте съвсем добре с усложненията, предизвикани от вашата кожа. Чувствителната кожа реагира на външни влияния като въздух от климатици и UV светлина. Ако кожата загуби баланса си, тя пари, щипе, опъната е, сърби, суха е и се зачервява. Следователно чувствителната кожа изисква изключително специална грижа, за да се успокои и да се засили защитата ѝ, което да я направи по-устойчива. Ето и нашите съвети, които ще ви помогнат да сведете проблемите с кожа ви до минимум:

1. Избягвайте екстремни промени в температурата

Екстремните промени на температурата много “дразнят” кожата ви – например влизане в парна баня и/или сауна.

2. Никога не третирайте кожата си чрез химия

Химично третиране на кожата и други агресивни процедури не само не могат да помогнат, ами могат много да влошат положението.

3. Не купувайте козметика с аромати, парабени и/или алергени

Четете етикетите и листовките на всичко, което купувате. Ароматите, парфюмите, парабените и алергените са опасни дразнители за вас. Изберете крем, който осигурява защита от вредните влияния на околната среда. Крем, който ще успокои раздразненото ви лице.

4. Използвайте серум и околоочен крем

За подсилване на ефекта използвайте серум за лице. Не забравяйте също за околоочен крем за чувствителната околоочна зона. 

5. Винаги тествайте козметиката преди да я използвате

Как се прави това? Ако използвате козметика за лице или тяло за пръв път, нанесете малко от продукта на китката, при сгъвката на крака, областта на ръката – между лакътя или зад ухото си и оставете за няколко минути. Наблюдавайте реакцията след това. Ако в рамките на 20-30 минути кожата не се зачерви, значи е безопасно да използвате съответния продукт. В случай, че реакцията е положителна, ще забележите еритема (зачервяване), като е възможна и появата на сърбеж.

6. След почистване потупвайте лицето си с кърпа

Подберете качествен продукт за измиване на лицето, разработен специално за чувствителна кожа. Нежно потупвайте лицето си с кърпа, след като го почистите, вместо да го търкате.

7. Не яжте люто!

Обръщайте внимание на храненето си – пикантните подправки не са полезни за кожата ви.

8. Не използвайте продукти, които са за друг тип кожа

Полагайте ежедневна грижа именно за вашия тип кожа – не използвайте продукти, които са за друг тип кожа. Те няма как да имат възможно най-благоприятният ефект за вас, а в някои ситуации дори може да се окажат вредни.

Как може да ви помогне СПА Деметра?

СПА Деметра може да помогне на хората с чувствителна кожа с различна гама от продукти и терапии. В най-голяма степен препоръчваме Деликатен крем за чувствителна кожа, който ще успокои раздразненото ви лице. Хипоалергенните продукти често са най-добрият избор при гримиране. От нашите процедури много благоприятни може да са: Ултразвуковото почистванеАквапилингаСерията за крехки капиляри, атопична и чувствителна кожа.

Ако не знаете какво да изберете, винаги може да дойдете в СПА Деметра за безплатна консултация на живо! Може да си запишете час като ни пишете във Facebook или ни звъннете на номер: 0885 877 866