fbpx

Мезотерапия

Безиглена мезотерапия за тяло SPA DEMETRA

Целулитът, както е известно засяга жени във всяка възраст. Средно 80 % от жените към момента имат целулит, а останалите 20 % си мислят така. Трябва да се знае, че това до голяма степен се определя от някои особености в структурата на женската кожа – по-голямо количество мастни клетки, хормонални влияния, вертикално разположение на колагеновите влакна, по-слаба съединителна тъкан. Съвременният начин на живот ни кара да му обръщаме все по-голямо внимание и да търсим различни методи и средства, за да се преборим с него.


Причината…

Неправилното хранене, застоялият начин на живот и хормоналните промени водят до натрупването на мастни деформации в подкожието. Натрупванията са на точно определени места – корема, поясната област, горната част на бедрата, коленете, дупето. Веднъж появи ли се, целулитът не може да бъде премахнат, чрез диета или спорт. Мастните клетки сериозно нарастват и като не се хранят правилно, възникват редица изменения в тъканите в съответните региони. Пример за това са отслабналите вече жени, които обаче не могат да се отърват от бричовете си.

Стремежът на хората към все по-малко инвазивни процедури доведоха до многобройни проучвания в тази насока. Това доведе до разработване на различни нови технологии, сред които основно място заемат – ултразвукът и радиочестотното въздействие. Техните основни характеристики са: ефективност, безболезненост, никакъв възстановителен период и риск от странични реакции. Двете технологии са напълно съвместими помежду си и може да се комбинират по съответна програма изготвена при нас.

Какво представлява Ултразвукът?

Това е акустична вибрация с честота, превишаваща нашите възможности за долавяне на звук (по-висока от 20 000 Hz). Скоро беше въведена и употребата му в сферата на естетичната медицина. Основните приложения на ултразвуковата технология се отнасят до третиране на целулит и мастни натрупвания, както и при т.нар безиглена мезотерапия за лице, шия и деколте. При нея се вкарват различни коктейли от активно действащи вещества без да има нарушаване целостта на кожата.

Когато ултразвуковите вълни се поглъщат в обработваната зона, те се превръщат в топлина. Това води до редица ефекти, като:

– Подобряване на кръвообращението;
– Стимулиране на лимфния дренаж;
– Активиране на метаболитните процеси;
– Елиминиране на натрупани мазнини;
– Стягане и уплътняване на кожата.

Цени: 100лв./ 2 зони: 50лв.

Резервирайте час: 0885 877 866