Краставицата и нейните полезни свойства за кожата

Краставицата и нейните полезни свойства за кожата

Краставицата и водещата му роля в терапията за дълбока хидратация

Краставицата и нейните полезни свойства за кожата

Тя винаги присъства в spa menu-то на SPA DEMETRA, но също така често е важен елемент в бялата козметика с която работим в спа центъра. Както е известно, това, което е полезно за тялото, обикновено се ползва и за кожата. Защо? Основанията са много, но както винаги, обещаваме на нашите клиенти, полезни съвети в нашият блок. В тази статия обобщаваме 6 причини защо краставицата е полезна за кожата ни.

1. ДЪЛБОКА ХИДРАТАЦИЯ

Добрата новина за всички, чиято кожа е жадна и имат нужда от хидратация:

Краставицата е с изключително високо съдържание на H20 – състои се от 95% вода, което я прави перфектна съставка за хидратиране на кожата в дълбочина. Освен това, придава супер блясък.

2. НУТРИЕНТИ & АНТИОКСИДАНТИ

Краставицата е зеленчук, който е пълен с витамини, минерали, диетични фибри. Тя съдържа важни елементи, като магнезий, калий, биотин, витамин А и В1, които имат благотворно действие за борба със стреса, хидратация, заздравяване на кожата, косата и ноктите. Съдържа филтър срещу UV лъчите.

Сокът на каставицата има свойството да регенерира кожата, като се бори със стриите, пигментация, белези дори от акне, могат да избледнеят. Кората съдържа силициев диоксид, който прави кожата по-плътна и предотвратява загубата на еластичност. В краставицата се съдържа и кофеинова киселина, позната със своите anti-age свойства да намалява фините линии.

3. ГРИЖА ЗА ОКОЛООЧНИЯ КОНТУР

Никой не обича торбички под очите си. Резанчета от краставица, поставени върху очите, са едно от най-добре познатите средства против подпухналост и това не е случайно. Изобилието на антиоксиданти и силициев диоксид съживява кожата и избистрят тъмните кръгове под очите. Сенки, торбички, подпухнали очи, това са част от симптомите че заспиваме пред телевизора с телефон в ръка, и работим денонощно пред компютъра. Постовете две кръгчета върху клепачите и ги оставете за около 20 минути, ще почувствате моментално облекчение-очите Ви са като нови. За още повече грижа запишете час в SPA DEMETRA, за терапия –Програма грижа за очния контур.

4. ВИТАМИН C /най-силният антиоксидант/

Витаминът, който прави чудеса! Краставицата е много богата на витамин C. Най-силният антиоксидант, който има естествено ревитализиращо действие върху кожата и може постепенно да избистри тена. В дни, когато кожа Ви е леко посърнала, а имате важно събитие, то доверете се на специалистите на SPA DEMETRA и японска технология –„Anti-Age” с витамин С, краставица и стволови клетки,  терапия, която ще възвърне енергията и свежият вид на кожата ви.

5. ЛЕЧЕБНИ СВОЙСТВА

Лечебните свойства на краставицата са познати от векове, при ухапвания от змии. Слънцето, все по често взима жертви като алергични реакции, кожни раздразнения и изгаряния. Краставицата  има моментален охлаждащ ефект и значително облекчава слънчевите изгаряния, подпомагайки също заздравяването на кожата. Можете да запишете час в SPA DEMETRA за регенерираща терапия или SPA DAY “Алое Вера”. Краставицата и Aлое Вера са Вашите зелени помощници в беда.

6. ДЕТОКС ПРОГРАМА

Тъй като краставицата е зеленчук, който е пълен с диетични фибри, тя е невероятно ценна за Detox програмата в SPA DEMETRA. Водата с краставица помага да се поддържа доброто храносмилане благодарение на голямото съдържание на фибри в нея. Помага да отслабнетo и бобрата с целулита – в краставицата има много хранителни вещества и вода. Те ви помагат да се борите с глада и дори придават усещане за ситост.