Египетска перлена вана

Египетска перлена вана

Египетска перлена вана

Красота от Древен Египет в SPA DEMETRA
Няма човек, който да не е чувал за Клеопатра и неземната й красота, която тя умело поддържала с минерали от Мъртво море. Почиствала кожата си с мляко и мед, а след това използвала бадемово масло. Според древните хроники, със златен прах Клеопатра се е грижела за кожата си, след като взимала вана с чисто мляко.

Египетска перлена вана – Научете как фараоните са си отдъхвали подобаващо…ПЕРЛЕНА ВАНА с билки, алги, аромати – вана с топла вода, в която са добавени билкови екстракти, алги, ароматични масла. Извършва се масаж на тялото от въздушни мехурчета (перли). Действа релаксиращо или ободряващо в зависимост от специфичните свойства на добавените продукти. Наред с основното си предназначение като лечебни средства билките от дълбока древност се използват и в козметиката. Те са основни източници за парфюмерийната и козметичната индустрия. В козметиката билките се прилагат в прясно състояние, под формата на сокове. Използват се извлеци от пресни и сухи растения. От растителните масла се предпочитат не изсъхливите – рециново, маслиново, бадемово, какаово и др. Мазните омекотяват кожата и я предпазват от дразнене. Изсъхливите масла (слънчогледово, ленено и други) се прилагат предимно при кожни заболявания. Вани с лечебни растения, билки и етерични масла се прекрасен начин да завършите напрегнатия, изтощителен ден, зареждайки се с позитивна нагласа и цялостно тонизиране. 

Най-често използваните лечебни растения при терапевтичните вани са:

SPA Услуги

Лавандула


Най-голямо приложение лавандулата намира в козметиката и ароматерапията. Билката е известна със своята медоносност – от 1 декар насаждения, пчелите събират от 10 до 18 килограма мед. Лавандулата намира приложение и като подправка в кулинарията, като е една от съставните единици на “ерб дьо прованс” – известна смес от подправки във Франция. Още от древни времена се използва и в народната медицина. Днес прекрасното цвете намира приложение и в хомеопатията.

Хидромасажна вана с Натурално розово масло. Вана с рози.

Роза


Розите се считат за най-красивите цветя в света. Цветът е неразделна част от безброй истории, легенди, митове и наследства. Хората, които не знаят за лечебните им свойства, все още смятат, че една красива, червена роза може да привлече романтични чувства дори и в най-тежките сърца. В красотата на розата се крият и многобройните и ползи за здравето. Китайските лекари са смятали, че цветето има сладък и леко горчив вкус, който носи топлина в природата. Розовата вода има благоприятно действие и върху кожата. Тя намалява зачервяванията, помага при акне, херпес, екзема, спукани капиляри. Розовата вода хидратира и придава свеж вид на сухата и чувствителна кожа. Растението отдавна е оценено за кулинарни, лечебни, козметични и аромотерапевтични цели. Използва се и в промишлеността за боядисване на копринени тъкани.
 

активни съставки на рубенена терапия за лице

Лайка

Най-често се е употребявала  под формата на чай от пресни или изсушени цветове, който има разнообразна терапевтична насоченост при редица заболявания и състояния. Лайката намира приложение и в козметиката под формата на мехлеми, кремове за лице, шампоани и маски за коса, благодарение на своите антиоксидантни, омекотяващи и подхранващи свойства. Лайката има противовъзпалително, омекотяващо, успокояващо действие. 

Резултат от Египетска перлена вана с билки и алги:

Редовна цена
150 лв.
225лв. за двама
Резервирайте час

4 oт най-продаваните ни масажа

Масажа с Кафе е терапия, допълваща широката гама от релаксиращите и отслабващи процедури в SPA DEMETRA. Благодарение на мощният си липолитичен ефект, кафето спомага за елиминиране на мазнините.
ВИЖТЕ ПОВЕЧЕ

Масаж с Кафе

Рефлексология е алтернативна терапия и представлява прилагането на натиск върху краката и ръцете чрез използване на специфична техника с палеца.
ВИЖТЕ ПОВЕЧЕ

Рефлексология

Подарете релаксиращи моменти на наслада. Изберете за подарък най-сладкото и екзотично изживяване за двама – масаж в синхрон! Нашите специалисти ще помогнат за премахване на умората и презареждане с нови положителни емоции сред ароматни свещи и релаксираща музика.
ВИЖТЕ ПОВЕЧЕ

СПА пакет за двама