Традиционен марокански масаж

Традиционен марокански масаж


Традиционен марокански масаж

Представлява ритуал – процедура, изпълнен в традиционна Мароканска баня /хамам/. Като подготовка за масажа се нагряват мраморни камъни или платформа, където подлежащия на масаж трябва да седне или легне за около 20 минути, докато се изпоти. След затопляне в Хамам, нашите терапевти ще пристъпят към почистваща фаза: с помощта на кесе /изработена мека ръкавичка от копринени конци/ се прави пилинг на цялото тяло той прави кожата ексфолирана и чиста, като премахва мъртвият слой клетки от повърхността на кожата. Следва 10 минутно обтриване на тялото с натурален черен сапун, приготвен в специални мехове. След този етап започва същинския Традиционен Марокански масаж с черен сапун и арганово масло.

Терапията включва: Марокански пилинг със специален черен марокански сапун и кесе, хамам масаж и маска с мароканска глина и арганово масло.

Традиционен марокански масаж

Традиционен марокански масаж

Традиционен марокански масаж Мароканските бани произлизат от известните римски бани. Мароканската баня е парна баня, подобна на турската, където мароканците обичайно отиват всяка седмица, за да получат физическо и духовно пречистване. Традиционен черен сапун със зехтин, правен по стара берберска рецепта или пък глина (хума), която се използва като ексфолиант, с характерни за Мароканската баня. Хамамът е уникален ритуал за релаксация и детоксикация на организма. Тази термо-терапевтична процедура повишава защитните сили на организма и забавя процесите на стареене. Посещението на хамам подобрява кръвообращението, помага при безсъние, подмладява и тонизира кожата.

Традиционен марокански масаж

Под въздействието на топлината и парата в турската баня се подобрява работата на сърдечно-съдовата система и капилярите. Отпушват се порите и протича активна детоксикация на организма. Температурата на хамама обикновено варира между 40 и 60 градуса, но влажността може да достигне до 95-100 %. Температурният режим е основната отличителна черта на този вид парна баня. Хамамът е подходящ за хората, които трудно понасят високите температури.

Мароканския Хамамът въздейства върху организма по следните начини:

Редовна цена
150 лв.
Резервирайте час

4 oт най-продаваните ни масажа

Масажа с Кафе е терапия, допълваща широката гама от релаксиращите и отслабващи процедури в SPA DEMETRA. Благодарение на мощният си липолитичен ефект, кафето спомага за елиминиране на мазнините.
ВИЖТЕ ПОВЕЧЕ

Масаж с Кафе

Рефлексология е алтернативна терапия и представлява прилагането на натиск върху краката и ръцете чрез използване на специфична техника с палеца.
ВИЖТЕ ПОВЕЧЕ

Рефлексология

Подарете релаксиращи моменти на наслада. Изберете за подарък най-сладкото и екзотично изживяване за двама – масаж в синхрон! Нашите специалисти ще помогнат за премахване на умората и презареждане с нови положителни емоции сред ароматни свещи и релаксираща музика.
ВИЖТЕ ПОВЕЧЕ

СПА пакет за двама