fbpx

LED светлинната терапия

Фотон терапия – LED светлинна терапия PDT ( Photo Dynamic Therapy )

Фотон терапията с LED светлини е един от съвременните неинвазивни методи за решаването на козметични проблеми и превенция на свързаните с възрастта промени, в това число корекция на бръчки, изглаждане и стягане на кожата и тялото, детокс, хидратация и подобряване на цялостния вид на кожата, бобра с акнетична кожа, белези, стрии, пигменти петна, разширени и/или спукани капиляри, дори избелване на зъби. Фотон терапията е безболезнен метод за подмладяване и лечение на кожни проблеми, чрез светлина.

Светлинните технологии се наложиха на медицинския пазар като успешни при терапии за подмладяване на кожата. Основава се на взаимодействието на епидермиса със светлината, доставена чрез светодиоди, което предизвиква биостимулация на клетъчните рецептори. LED светлинната терапия работи чрез излъчване на терапевтични (безвредни) дължини на вълните на светлината върху кожата, която се филтрира, за да се концентрира светлинна енергия, с цел подобряване проникването й в кожата, по този начин се усвояват много по-добре активните състаки от професионалната и домашна грижа. Тази светлина се излъчва под формата на импулси/интензивна пулсова светлина/. За много кратко време светлината се превръща в топлина, поглъща се от меланина. След това кожата е в състояние да използва тази светлина (под формата на фотони). Така се стимулира клетъчната регенерация и производство на колаген и еластин, за да се намалят възпаленията и да се ускорят заздравителните процеси. Същевременно се подобрява микроциркулацията и метаболизма на клетките, което обновява кожата структура, изглаждане на фини бръчки, премахване на пигментации, свиване на капиляри и придобиване на кадифена кожа.


Спектър на светлината и тяхното действие:

Различните светлини оказват различен ефект върху кожата:

Червен спектър на светлината:  Дължината на вълната при червената светлина е 630 мм с висока чистота и силен източник на светлина. В грижата за кожата ключовия  лечебен ефект е забележителен, нарича се биологична активност на Червената светлина. Той повишава клетъчната активност, увеличава метаболизма в клетките, кара кожата да отделя колагенови фиборо-тъкани които запълват бръчките. Червената светлина подобрява кръвообращението, подобрява еластичността на кожата, премахва жълтия отенък от кожата и я матира. Постига ефекта на подмладяване, стяга кожата и изглажда бръчките. Изключително подходящ хора с кожни алергии или суха кожа.

Червена светлина:

– засилва петкратно производството на колаген в дермата и задейства регенеративните механизми в кожата;
– подмладява и витализира;
– редуцира процесите на стареене – намалява бръчките и възвръща елстичността на кожата;
– стяга кожата.


Син спектър на светлината:  Дължината на вълната при синята светлина е 415 мм тя преотвратява процеса на възпаление и формиране на акне. Без да уврежда кожата синята светлина успешно унищожава бактерията причинител и намаля възпалението от акне. За кратък период от време акнето значително намаля и започва да отшумява. Има силно успокояващо и детоксикиращо действие

Синя светлина:

– борба с възпаленията;
– резултати при разширени пори;
– лечение на акне;
– анти-бактериален ефект.


Жълт спектър на светлината: Зарежда клетките с енергия, подпомага жлезите, спомага за храносмилането, подобрява имунната система. Жълтата светлина дава енергия на кожата и засилва имунната й способност. Има анти-бактериален ефект. Подобрява действието на нервната система и цялостното състояние на кожата. Възобновява и балансира чувствителната кожа.

Жълта светлина:

– анти-бактериален ефект;
– подобрява действието на имунната и нервната система;
– подобрява цялостното състояние на кожата;
– възобновява и балансира чувствителната кожа.


Зелен спектър на светлината: Неутрализира, балансира и успокоява психическия стрес. Детоксикира лимфите и отоците. Зелената светлина се използва за релаксиране на кожата и отпускане след напрегната работа. Балансира пигментацията и стимулира клетъчната дейност;
Препоръчва се курс от 6-10 процедури на интервал от 7-10 дни.

Продължителност: 20 минути

Цена за една процедура: 50 лв.

Резервирайте час: 0885 877 866