fbpx

Таласотерапия

Терапия с водорасли – Таласотерапия

С понятието “thalasso” (таласо) свързваме възстановяващата сила и енергия на морето. Думата “thalasso” e с гръцки произход и означава морска вода. A таласотерапия – терапия /лечение/ с морски продукти. Според специалистите в козметологията използването на водораслите в козметиката води до изключителни резултати. Видимо подобрение на кръвообращението, което е в основата на положителните ефекти установени при натрупваните токсини в организма, подпомага извеждането им от тялото по лимфен път с помощта на различните видове водорасли.

Кафяви водорасли

Те имат мощно подмладяващо действие. В тях се съдържат повече от 60 минерала и витамина, което ги прави жив концентрат от енергия. Козметичните продукти, които съдържат екстракт от кафяви водорасли, имат страхотно хидратиращо действие, почистват и изглаждат кожата. Те подобряват влажността й до 75% и я укрепват. Освен всичко изброено, кафявите водорасли имат и свойството да изгарят мазнините. Това ги прави идеален продукт за борба с целулита и наднорменото тегло. Богати са на йод, калций, магнезий и витамин С. Под действието на тези вещества в организма се задейства процесът липолиза, следван от интензивно разрушаване на мастните клетки и изглаждане на кожата. Само след една процедура с водорасли, тялото губи половин килограм. Освен това водораслите Ламинария (вид кафяви водорасли) стимулират синтеза на колаген и еластин, което изглажда и опъва „портокаловата“ кожа.

Червени водорасли

Те също са много важни за кожата, тъй като имат страхотен подмладяващ ефект. Техните полизахариди помагат за предотвратяване на дехидратирането на стареещата кожа, а калцият, магнезият, манганът и желязото, които се съдържат в тях, активират подновяването на клетките и омекотяват кожата.

Синьо-зелени водорасли

Екстрактът от тези водорасли стимулира подновяването на клетките, засилва естественото производство на колагенови и еластинови влакна, забавя процеса на разрушаването им и има силно антиоксидантно действие. Те са извор на младост за кожата. Осигуряват й незаменими аминокиселини и мастни киселини, забавят стареенето и зареждат клетките с енергия.

Терапия за активно отслабване, борба с целулита чрез маска с водорасли

Освен че запазват кожата здрава, красива и еластична, някои водорасли успешно помагат в борбата с целулита. Трите вида, които най-често се използват в козметиката: фукус, ламинария и спирулина, съдържат много голямо количество йод, който помага на работата на щитовидната жлеза. Благодарение на тези водорасли се подобрява кръвообращението и обменните процеси в организма, премахват се излишните обеми и целулита, кожата се опъва и се подпомага производството на колаген. Видимо подобрение на кръвообращението, което е в основата на положителните ефекти установени при мастните натрупвания, целулита и наднорменото тегло.

Цена: 55лв./частична апликация

Цена: 80лв.-120лв./ цяло тяло

Резервирайте час: 0885 877 866