Терапевтичен масаж срещу болките в гърба

Терапевтичен масаж срещу болките в гърба


Защо магнезият е толкова важен за бременните, бебетата и майките?
При бременните и кърмещите жени се наблюдава повишена потребност от магнезий, която не може да бъде удовлетворена при нормално хранене. Усвояването на достатъчно количество магнезий е от особена важност за нормалното протичане на бременността и за развитието на плода. Магнезият е най-важният минерал за всички живи организми. Той е вторият важен елемент в организма, който обогатява клетките и участва в повече от 300 биохимични процеса в цялото тяло. Магнезият е необходим за производството и съхранението на енергията в нейната цялост и е от съществено значение за поддържане на нормалните мускулни и нервни функции. За да функционират правилно нашите клетки, следва ежедневно да ги снабдяваме с достатъчно количество магнезий. При особени случаи, какъвто е бременността, тялото се нуждае от различни по количество вещества, за да продължи да функционира в оптимални граници.  Ето защо SPA DEMETRA oбогати своето меню от масажи с
Терапевтичен масаж срещу болките в гърба с МАГНЕЗИЙ. За  траен ефект е добре  да се комбинира с  Масаж с Поморийска луга. Комбинацията от магнезий и луга облекчава седалищния нерв по време на бременността. Вижте всички СПА терапии за бременни.

Терапевтичен масаж срещу болките в гърба

Какво помага при болки по хода на седалищния нерв?  Терапевтичен масаж срещу болките в гърба.

Терапевтичен масаж за бременни срещу болките в гърба.
Масажът за бременни помага на жената да се адаптира по-добре през периода на 40 гестационни седмици. Изместеният център на тежестта води до напрежение в мускулите около гръбнака, тежест в кръста, болки в краката. Женското тяло преминава през различни промени по време на бременността и след раждането. Специалистите в SPA DEMETRA са квалифицирани в този стил масаж, знаят правилния начин за позициониране по време на масажа /с помощта на малка възглавничка, която е съобразвна с гестационата седмица в кято е клиентката ни/. Периодът на бременност поставя нови изисквания пред женското тяло. Биомеханиката му се променя постоянно и натоварването на гръбначния стълб нараства многократно. А, от там и дискомфорта през 9 месеца.

Какви видове болка в кръста се срещат при бременност?


Специалистите характеризират два най-често срещани типа болки по време на бременност. Лумбалната или кръстната болка засяга поясните прешлени в кръста, а тазовата или опашната болка е изразена в долно-задната част на таза. Кръстната болка е като обикновената болка в кръста, която се чувства и преди забременяване. Тя е локализирана около гръбначния стълб и най-вече в областта на кръста. Възможно е болката да се разпространи по дължината на краката. Статични пози като седяща поза или прав стоеж за дълго време, както и ставане с повдигане, обикновено влошават състоянието като най- интензивна е болката в края на деня. Все повече жени изпитват предимно тазова или опашна болка, която може да се разпространи към седалището и задните части на едното или двете бедра. Най-често тази болка се провокира при ходене, изкачване на стълби, влизане или излизане от вана или нисък стол, въртене в леглото, усукване или повдигане. Пози, в които ханша и бедрата са свити, като седене на стол, навеждане при работа на бюро, могат да влошат болката. Жени, при които се наблюдава този вид болка, обикновено страдат от болки и отпред в срамната кост.

Цена цяло тяло
100 лв.
60 лв./частичен
Резервирайте час

4 ТОП терапии за бременни

Повечето жени свързват бременността с отичането на долни крайници. Но този проблем могат да получат и дамите при всяко увеличаване на теглото. ТЕРАПИЯ ФРИДЖИ – против тежки и уморени крака.
ВИЖТЕ ПОВЕЧЕ
За да отговорим на все по-нарастващите нужди и изисквания на нашите клиенти, ние избрахме най-добрите от световно известни козметични марки и апаратури.
ВИЖТЕ ПОВЕЧЕ
Превантивна терапия против стрии Стрийте представляват белези във формата на резки по кожата, предизвикани от рязка промяна на теглото.
ВИЖТЕ ПОВЕЧЕ