5 СЪВЕТА ЗА ЗРЯЛА КОЖА

Начало » 5 съвета за зряла кожа

5 СЪВЕТА ЗА ЗРЯЛА КОЖА

С напредване на възрастта в кожата протичат различни процеси, които променят вида, структурата и и дейностите, които изпълнява. Това включва намалена клетъчна активност, по-бавна регенерация, тялото произвежда по-малко колаген и се забавя цялостният клетъчен метаболизъм. В резултат на това, кожата губи своята еластичност и се отпуска, овалът на лицето видимо се променя, а чертите губят своята острота. Всяка зряла кожа губи своята хидратация и еластичност. С помощта на иновативни продукти за грижа обаче можете да намалите нивото на бръчките и пигментните петна. Ето го и нашия списък със съвети:

1. Нанасяйте и дневен, и нощен крем на шията и деколтето

Козметиката за зряла кожа действа върху дермата, в която се намират колагенът и еластичните влакна. Стимулира фибробластите (клетките, които ги произвеждат) и се бори със свободните радикали. Дневният и нощен крем нанасяйте на шията и деколтето.

2. Вземете си специален крем за кожата около очите

Тези бръчки са изключително фини, а и най-често се появяват първи. Затова е нужно да използвате специален крем за кожата около очите.

3. Лифтинг маски с висококачествени активни съставки подхранват зрялата кожа

Допълнителни серуми, специални концентрати и професионални терапии в козметичната кабина са задължителна грижа след 35 годишна възраст.

4. Избирайте продукти, които поддържат клетъчната регенерация в кожата ви

Уверете се, че сте достатъчно защитени от слънцето при ежедневното ви излизане: прекаленото UV лъчение може да доведе до преждевременно стареене.

5. Не използвайте продукти, които са за друг тип кожа

Полагайте ежедневна грижа именно за вашия тип кожа – не използвайте продукти, които са за друг тип кожа. Те няма как да имат възможно най-благоприятният ефект за вас, а в някои ситуации дори може да се окажат вредни.

Как може да ви помогне СПА Деметра?

От нашите процедури бихме препоръчали най-вече АквапилингДиамантено МикродермабразиоАнти-ейдж програмиФилър без инжекция и Лифтинг без скалп. От продуктите горещо препоръчваме хиларуонния серумхиалуронния кремAge Control Vitalising крем и Тоник без алкохол с еластин и колаген.

Ако не знаете какво да изберете, винаги може да дойдете в СПА Деметра за безплатна консултация на живо! Може да си запишете час като ни пишете във Facebook или ни звъннете на номер: 0885 877 866. 🙂